12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCinci articole vestimentare care nu pot lipsi din bagajul de vacanţă

Cinci articole vestimentare care nu pot lipsi din bagajul de vacanţă

Când pleci în vacanţă vara, nu vrei să-ți fie nici prea cald, nici prea frig, și cu atât mai puțin nu vrei să te simți inconfortabil sau neadecvat îmbrăcată în hainele pe care le-ai luat cu tine. Din acest motiv, trebuie să ai în bagaj anumite obiecte vestimentare esențiale care te pot salva în orice situație.

Jeanși. Când pleci la mare, unde știi că te așteaptă zile însorite și călduroase, ai tendința de a nu pune în bagaj și o pereche de jeanși. Dar nicio femeie nu trebuie să plece nicăieri, pentru mai multe zile, fără o pereche de blugi la ea. De ce? Pentru că blugii te salvează din orice situație, sunt ușor de purtat și de accesorizat la numeroase ținute, iar în serile răcoroase de la malul marii te protejează de frig. Într-adevăr, este indicat să alegi un model care nu doar că-ți avantajează silueta, dar este conceput dintr-un jeans subțire, văratic, ca să nu te încingi atunci când dansezi până dimineața.

Dincolo de faptul că te protejează de răcoare, marele lor avantaj este că sunt foarte versatili. Pot fi purtați cu maiouri, cu tricouri, cu bluze largi căzute pe umăr, cu sacouri din in, iar în picioare poți purta absolut orice, de la sandale cu toc sau platfome, la balerini sau sneakerși.

Eşarfa şi rochia cover-up te ajută în vacanţă

Eșarfă albă. De ce eșarfă? Orice bluză, tricou sau rochie, de orice culoare, este pusă în valoare de o eșarfă subțire, lată. Mai mult, îți poate proteja umerii și spatele dacă temperatura scade semnificativ seară. Totodată, oferă acel look boem, romantic, după care tânjește orice femeie, mai ales în vacanță. De ce albă? Pentru că merge la orice. De fapt, secretul cromatic constă în faptul că vara purtăm haine mai deschise la culoare. Dar eșarfa albă merge chiar și cu o rochie neagră și cu botine cu ținte. Dacă preferi un look mai îndrăzneț, mai dur, mai rock.

Pe lângă asta, poți lua eșarfa cu tine la plajă, ziua, ca să ți-o pui pe umeri atunci când simți că te arde prea tare soarele. Dacă ți-e teamă că vei face insolație, o poți transforma într-un „turban“ înfășurând-o în jurul capului. Și nu trebuie să-ți faci probleme că se murdărește și nu o vei putea purta și seara, pentru că eșarfele, concepute din materiale subțiri și ușoare, se spală într-un minut și se usucă în vânt în aproximativ 30 de minute, exact cât ai tu nevoie că să faci o baie bună și să te aranjezi pentru ieșirea de seară.

Rochia cover-up. Nicio femeie care pleacă în vacanţă vara nu trebuie să-și uite acasă sau să nu-și cumpere, dacă nu are în garderoba, o rochie tip cover-up. Practic, este vorba de o rochie largă, până la genunchi sau chiar mai scurtă, care are un anchior sau un decolteu rotund ce se prinde în față (sau în spate) cu două șnururi, astfel încât să poată lasă la vedere un umăr sexi.

O rochie cover-up este ideală pentru a merge la plajă, la piscina hotelului, dar și la masa de prânz. Până una-alta, este neplăcut, incomod și chiar jenant să îți pui un tricou mulat și o pereche de pantaloni scurți. Asta după ce te-ai umplut de nisip ca să mergi la masă. Orice femeie care se respectă pe sine și îi respectă și pe cei din jur nu ia masa în costum de baie sau doar cu un pareo înfășurat în jurul ei, așa cum niciun bărbat cu bun-simț și un minimum de educație nu ia prânzul în slip sau în pantaloni scurți și atât. Iată de ce o rochie cover-up este un must-have pentru o femeie plecată în vacanță.

Fusta lărguţă te salvează

Fusta ușor lărguță. Poate vă întrebați de ce am adus aminte și de fustă ca obiect vestimentar de luat în vacanță. Toate femeile (cele feminine, care nu-și petrec toată viața în pantaloni) își iau măcar o fustă în vacanță. Dar nu este vorba de orice fel de fustă, ci de una ușor lărguță. Este dintr-un material ușor, care joacă în vânt. Secretul acestui obiect vestimentar obligatoriu de luat în vacanță constă în faptul că este ușor largă. Motivul? Nu știi ce te așteaptă la destinația aleasă. De regulă, când plecăm în vacanţă, în stațiuni necunoscute sau în care am petrecut foarte puțin timp, atmosfera este schimbată. Alimentația este alta, motiv pentru care sensibilitățile fiecăruia în parte cresc.

Flip-flopurile. Nimic nu este mai comod, mai aerisit și mai ușor de purtat în timpul de vacanţă, decât o pereche de flip-flopuri cu felurite modele. Din geanta oricărei femei care pleacă în vacanță nu trebuie să lipsească aceste încălțări. Dacă nu a apucat să-și cumpere în oraș, atunci să dea o raită prin magazinele din stațiunea în care se află pentru a-și lua o pereche.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS