9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMini Cooper SE, primul mini electric

Mini Cooper SE, primul mini electric

Mini Cooper SE este primul model electric al mărcii britanice care oferă un motor de 184 de cai putere și o baterie cu autonomie de 235 de kilometri.

La finalul unei campanii de teasing din această vară, Mini a prezentat, marți, primele imagini și informații tehnice pentru Cooper SE. Primul model electric al constructorului britanic oferă performanțe asemănătoare cu cele ale unui Cooper S, iar aceasta este și explicația pentru numele ales de Mini, informează automarket.ro

Mini Cooper SE: Design-ul este la fel, dar se adaugă elemente distinctive

Noul Mini Cooper SE include un logo Mini Electric în relief, iar versiuni galbene ale acestui indicator apar pe inserțiile laterale ale semnalizatoarelor, pe hayon și pe grila radiatorului.

Conturul hexagonal tradițional din zona centrală a părții frontale este în continuare prezent, dar este închis pentru că modelul nu necesită răcire.

Mini Cooper SE are un exterior atrăgător și interior soft

La exterior, Mini Cooper SE este echipat cu faruri LED și jante de 16 inch, iar opțional clienții pot alege și jante de 17 inch din aliaj ușor cu design asimetric în versiunea Mini Electric Corona Spoke. Difuzorul spate are de asemenea un design distinctiv pentru a reduce rezistența aerodinamică.

La interior, Cooper SE are aceleași dotări ca și Cooper S, cu un panou de instrumente digital cu ecran color de 5.5 inch care afișează modul de rulare și informații cu privire la nivelul de încărcare a bateriei. În plus, în timpul încărcării, pe ecran este afișată și gradul de încărcare al acumulatorului, iar apariția culorii roșii semnfică o eroare în procedura de încărcare.

Interior cu un panou de instrumente digital

De asemenea, echiparea standard include și un ecran cu diagonală de 6.5 inch poziționat central cu sistem de navigație și compatibilitate cu sistemul Apple CarPlay. În schimb, la fel ca și în cazul celorlalte modele, Mini Cooper SE nu este compatibil cu sistemul Android Auto. Echiparea standard a noului MINI Cooper SE include sistem de aer condiţionat cu două zone, cu ventilare separată şi control al temperaturii pentru conducător şi pasagerul din faţă.

Dotat cu motor electric de 184 CP

Noul Mini SE este echipat cu un motor electric poziționat central care oferă 135 kW, echivalentul a 184 de cai putere, în timp ce cuplul este de 270 Nm. Transferul puterii către roţile faţă se face prin intermediul transmisiei cu configuraţie într-o singură treaptă şi diferenţial integrat. Astfel, accelerația de la 0 la 60 km/h are loc în 3.9 secunde, iar cea de la 0 la 100 km/h are loc în 7.3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 150 km/h.

Motor electric poziționat central. Oferă 135 kW, echivalentul a 184 de cai putere

Autonomie de 235 de kilometri. Încărcare în doar 35 de minute

Mini Cooper SE este echipat cu o baterie Li-Ion cu o capacitate brută de 32.6 kWh, în timp ce capacitatea netă este de 28.9 kWh, iar autonomia oficială ajunge la 235-270 de kilometri. Autonomia a fost calculată conform standardului WLTP, însă Mini menționează o valoare a autonomiei corelată cu vechiul sistem NEDC pentru a oferi o comparație cu modele electrice deja existente pe piață.

Mini Cooper SE poate fi încărcat de la stații de încărcare rapidă în curent continuu.

Noul Mini SE poate fi încărcat de la stații de încărcare rapidă în curent continuu de până la 50 kW, caz în care o încărcare până la 80% necesită doar 35 de minute. Alternativ, modelul poate fi încărcat la stații cu curent alternativ de până la 11 kW, caz în care încărcarea până la 80% durează două ore și jumătate. Nu în ultimul rând, bateria poate fi încărcată și la o priză normală sau wallbox. De altfel, cablul de încărcare are conectori specifici atât pentru Type 2, car și pentru CCS Combo.

Preț de pornire pe piața din Germania

Mini menționează că producția noului Cooper SE va începe la sfârșitul anului 2019, în timp ce livrările vor demara în primăvara anului viitor. Comenzile pentru primul Mini electric pot fi însă plasate începând de astăzi. Pe piața din Germania, Mini Cooper SE are un preț de pornire de 32.500 de euro, care include TVA-ul de 19%, similar cu cel din România.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS