21.8 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăMagazinDouă bombe din Al Doilea Război Mondial au dus la evacuarea a 2.500 de persoane

Două bombe din Al Doilea Război Mondial au dus la evacuarea a 2.500 de persoane

Două bombe au dus la evacuarea a mii de oameni dintr-un oraş din apropiere de Frankfurt , în Germania.

Bombele din Al Doilea Război Mondial au dus la evacuarea a 2.500 de persoane, după ce au fost descoperite luni într-o zonă industrială din oraşul Giessen, landul Hesse, potrivit www.businesstimes.com.sg.

Este vorba de două bombe, una germană de 250 de kilograme şi una americană de 50 de kilograme, au fost descoperite aproape una de cealaltă, în Giesse, la nord de Frankfurt.

Genişti au făcut să explodeze bomba de 250 de kilograme, prea deformată pentru a fi dezamorsată, a precizat aceeaşi sursă. Cealaltă a fost dezamorsată.
Circa 2.500 de persoane, dintre care circa 800 de refugiaţi dintr-un centru de primire, au fost evacuaţi pentru scurt timp luni seara, înainte de explozie.
Bombe din cel de-Al Doilea Război Mondial sunt descoperite cu regularitate în Germania, în special la Berlin, unde o bombă americană a fost distrusă recent în apropiere de emblematica Alexanderplatz.

Alte bombe au fost găsite în Germania

Duminică, o bombă datând probabil din acelaşi război a explodat în mijlocul unui câmp situat în vestul Germaniei, lăsând în urma sa un crater enorm, însă fără a face răniţi.Și la începutul acestei luni, o bombă de 100 kg americană din război, descoperită în timpul construcției lângă un complex comercial, a fost dezamorsată în centrul Berlinului, după evacuarea a aproximativ 3 000 de persoane.
Potrivit experților, 10 la sută din milioanele de bombe care au căzut în Germania în timpul conflictului nu au explodat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS