9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrima fermă plutitoare din lume a apărut la Rotterdam

Prima fermă plutitoare din lume a apărut la Rotterdam

Prima fermă plutitoare din lume a apărut la Rotterdam, în cadrul unui proiect pilot demarat în Olanda, potrivit www.dezeen.com. S-a recurs la acest tip de fermă, deoarece Olanda se confruntă cu problema spaţiului. Este un proiect sustenabil care vrea să răspundă unor realităţi tot mai alarmante: poluarea solului şi lipsa tot mai acută a spaţiilor de creştere a animalelor.
Scopul proiectului este de a arăta un nou mod de a aduce agricultura înapoi în oraș, cu un impact minim asupra resurselor și asupra mediului.
„Vedem cu numărul oamenilor a crescut la nivel mondial”, a explicat echipa „Floating Farm”. „În 2050, se așteaptă ca populaţia să ajungă de la două la trei miliarde de persoane”.

Prima fermă plutitoare din lume a apărut la Rotterdam

Impact minim asupra medului

Suprafața disponibilă a terenurilor agricole fertile nu crește odată cu populația lumii. De fapt, terenurile fertile devin tot mai rare, susţin iniţiatorii proiectului fermei plutitoare.
„Schimbările climatice cu precipitații abundente, inundații care afectează orașele și terenurile agricole sunt din ce în ce mai dese. Deci, va trebui să ne uităm la un sistem de adaptare a climei pentru a continua să putem hrăni populaţia din oraș”.
Structura pe care a fost înfiinţată ferma respectă principiile de proiectare circulară. Îşi generează toată energia proprie din panourile solare plutitoare și îşi asigură apa proaspătă printr-un sistem integrat de colectare și epurare a apelor pluviale.

Structura fermei

32 de vaci trăiesc în miezul portului Rotterdam

Ferma este pe trei nivele şi alimentată sută la sută cu energie solară. Mulsul vacilor este robotizat. Ferma are şi propriul centru de reciclare unde transformă balega în aşternut pentru vite. Animalele au la dispoziţie trei punţi unde ies la păscut, unde dorm şi unde sunt mulse.
Ferma plutitoare a fost o investiţie de 2,3 milioane de euro şi produce aproximativ 800 de litri de lapte pe zi, acre se vinde în toate magazinele Lidl din oraş.
Dacă acest proiect va avea succes, investitorii se gândesc să-şi extindă afacerea cu ofermă polutitoare de pui şi chiar cu o grădină plutitoare,care să producă fructe şi legume proaspete.

32 de vaci trăiesc în fermă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS