11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApple cumpără un start-up de mașini fără șofer

Apple cumpără un start-up de mașini fără șofer

Apple se pregătește să cumpere Drive.ai, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei necesare mașinilor autonome. Achiziția va aduce producătorilor de iPhone-uri mai mulți ingineri cu experiență în acest domeniu, potrivit persoanelor familiarizate cu situația. Este un un start-up de mașini fără șofer, potrivit startupcafe.

Compania nu a oferit detalii despre suma plătită pentru achiziția startup-ului, scrie Bloomberg. Drive.ai a obținut până acum investiții în valoare de aproximativ 77 milioane de dolari; fiind evaluată la aproximativ 200 de milioane de dolari în 2017, potrivit Pitchbook.

„Cred că prețul de achiziție potențial este sub ultima evaluare de 200 milioane de dolari„, a menționat Gene Munster; analist financiar la Loup Ventures.

Tranzacția este descrisă de presa internațională ca „acqui-hire” (achiziție) –— atunci când companiile mari de tehnologie achiziționează startup-uri pentru angajații talentați. 

Apple lucrează la tehnologia necesară mașinilor fără șofer de mai mulți ani. Proiectul a avut urcușuri și coborâșuri; – compania a concediat recent aproximativ 200 de angajați din cadrul proiectului;un start-up de mașini fără șofer; dar, de asemenea, reprezentanții Apple au declarat că firma va continua să investească în acest domeniu.

Și Amazon a investit recent (februarie 2018) într-un start-up care produce mașini autonome. Startup-ul Aurora, care dezvoltă vehicule care funcţionează fără şofer, a primit o finanțare de peste jumătate de miliard de dolari din partea Amazon; a fondului de investiţii Sequoia şi a companiei de energie Shell.

Aurora a fost fondată şi este condusă de Chris Urmson, fost director al diviziei de maşini autonome a Alphabet (Google); care deţine startup-ul Waymo. De asemenea, unul dintre directorii din Aurora au lucrat la lansarea şi designul maşinilor Tesla Model X; iar director de dezvoltare al Aurora este fondator al Advanced Technology Center de la Uber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS