O reţetă ideală pentru un prânz uşor, într-o zi călduroasă. Somonul conţine omega 3, grăsimi foarte sănătoase pentru organism.
Ingrediente: 1 căpăţână usturoi verde, 1 bulb de fenicul, 1 buchet roşii cherry, 1 lămâie, ulei de măsline, 4 fileuri de somon, 1 legătură mărar.
Mod de preparare:
Tăiaţi căpăţâna de usturoi în felii groase şi apoi zdrobiţi roşiile. Tăiaţi în jumătate lămâia şi cealaltă jumătate tocaţi-o în felii. Adaugaţi o lingură de ulei într-o tigaie încinsă şi prăjiţi usturoiul până se caramelizează. Adăugaţi roşiile şi gătiţi până se înmoaie.
Într-o altă tigaie, adăugaţi ulei şi prăjiţi somonul câte 3 minute pe fiecare parte. Adaugaţi feliile de lămâie şi terminaţi de gătit somonul. Puneţi mărarul tocat mic în tigaia cu sos, adaugaţi somonul şi serviţi.
adaugaţi somonul şi serviţi.