5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInsula Trobriand, locul unde toți locuitorii fac sex fără restricţii

Insula Trobriand, locul unde toți locuitorii fac sex fără restricţii

Toate satele din insula Trobriand, pe centura de foc a Pacificului, sunt dotate cu o cabană specială unde locuitorii pot face sex cu oricine din sat, fără restricții de vârstă sau rudenie, potrivit Daily Mail.
Insulele Trobriand sunt situate în marea Solomon din Pacific și fac parte oficial din Papua Noua Guinee.
Locuitorii din Trobriand au o atitudine foarte relaxată cu privire la contactele sexuale și atât bărbații, cât și femeile sunt încurajate să își ia iubiți. Insularii își schimbă partenereii ori de câte ori doresc şi au construit bukumatula, „colibele pentru dragoste”.
Libertinajul din aceste insule depășește orice imaginație, dat fiind că se acceptă și partidele sexuale ale unor copiii de sub 10 ani. Băștinașii sunt convinși că nu există o legătură directă între actul sexual și procreație, copiii fiind rodul unor operațiuni magice.
Oamenii au o concepţie foarte permisivă despre relaţiile sexuale –  înainte şi după căsătorie. Fetele învaţă foarte devreme despre contracepţie, iar virginitatea nu are absolut nicio valoare. Dar, după cum dezvăluie fotograful Eric Lafforgue, atitudinea lor ușoară față de sex a venit la un preț. „Insulanții Trobiand au o abordare relaxată a sexului înainte și chiar după căsătorie”, explică el. „Fetele învață foarte devreme despre contracepție, iar virginitatea nu are nicio valoare”.
„Dacă o tânără rămâne însărcinată, părinţii ei păstrează copilul deoarece tradiţia spune că bărbaţii doar pregătesc femeia pentru sarcină. Adevăratul tată este Baloma sau un spirit”, a explicat fotograful Eric Lafforgue, care a realizat o serie de imagini cu aceşti oameni.
Printre alte obiceiuri se numără utilizarea de bomboane și frunze de banane ca monedă de schimb. 1 liră este echivalentă cu 50 de frunze. Autoritățile coloniale au interzis în Trobriand orice luptă,  astfel încât „războiul” este acum un joc de cricket, la care pot participa chiar și fetele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS