În perioada postului Paştelui, e greu să rezişti fără o pizza, iar noi ţi-am pregătit o reţetă de post, care cu siguranţă va înlocui perfect pizza ta preferată.
Ingrediente:
Pentru blat: 300 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1 praf de sare
Pentru umplutură: sos de rosii, legume la alegere: porumb, ardei gras, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci; brânză tofu şi oregano
Mod de preparare:
Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.
Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.
Sursa: retete.unica.ro