12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică: Negresă cu pere de post

Rețeta de duminică: Negresă cu pere de post

Perioada postului poate fi depășită mai ușor cu deserturi care sunt absolut delicioase. Negresa cu pere este un exemplu perfect, care vă va aduna toată familia la masă și care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente: 240 g faină, 1 plic praf de copt, 1 vârf cuțit sare, 100 g zahăr brun/ zahăr de cocos, 30 g pudră neagră de cacao, 1/2 linguriță coajă rasă de portocală, 200 ml apă, 30 ml ulei, 1 lingurță esență rom, 1 lingură oțet, 50 g nuci tocate grosier, 2-3 pere mici, 2-3 linguri faina pentru tapetare pere

Mod de preparare:

Într-un bol amestecăm ingredientele solide: făină, praf de copt, sare, coajă rasă de portocale, cacao și zahăr.

În alt bol punem lichidele: apă, ulei, esență de rom, oțet. Le turnăm peste ingredientele solide și amestecam ușor. Încorporăm apoi nuca tocată.

Punem aluatul în tava tapetata cu hârtie de copt.

Foto: divainbucatarie.ro
Foto: divainbucatarie.ro

Tăiem perele în jumătate, eliminăm cotorul și codițele, apoi tăiem fiecare jumătate în felii fără să mergem cu cuțitul până jos – să fie un fel de acordeon. Tapetăm jumătatea ce va fi pusă pe aluat cu făină. Acest lucru este foarte important pentrru a împiedica lichidul lăsat de pară să influențeze textura și timpii de coacere. Apoi se bagă la cuptor și se lasă până trece proba scobitorii.

Sursa: divainbucatarie.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS