10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Frittata cu cartofi şi bacon

Reţeta zilei: Frittata cu cartofi şi bacon

Această mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) o poți servi fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou și chiar și la cină, când nu vrei sa îți petreci prea mult timp în fața aragazului. O poți face atât la cuptor cât și pe aragaz.

Ingrediente: 4-5 cartofi medii, 6 ouă bătute, 250 g bacon, 3 cepe verzi, 1 ardei roșu, 200 ml lapte, 50 g parmezan, sare si piper după gust

Mod de preparare: Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute. Între timp, taie bacon-ul, prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.

Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper. Scoate cartofii, taie-i (cubulețe, de preferat) și adaugă-i în tigaie. Toacă ceapa verde. După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde. Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.

Poți servi cu extra parmezan și smântână, dacă vrei.

 

Sursa: retete.unica.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS