Plăcinta cu carne şi ciuperci este un preparat absolut delicios şi săţios, care va aduna toată familia la masă.

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, 200 ml iaurt, chimen, sare, piper, 2 linguri ulei
Pentru umplutură: 500 g piept de pui tocat, 2 ouă, 100 g ciuperci, 2 cepe, verdeaţa, dupa gust
Extra: 1 lingura ulei pentru uns tava, 1 gălbenuş și lingura apă pentru uns plăcinta

Mod de preparare: Iaurtul se adaugă peste ulei, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, chimenul şi sarea. Se frământă bine şi se întind două foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.

Pentru umplutură: Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă carnea. Se presară condimentele, se amestecă si se pun şi ciupercile. Se lasă 10 minute pe foc mic spre mediu. Se ia de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată, ouăle crude şi se amesteca bine.
În tava unsă cu ulei se aşaza o primă foaie, se repartizează umplutura şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se taie aluatul fâşii, apoi se modelează, după imaginaţie. Se unge plăcinta cu galbenuşul de la 1 ou amestecat cu puţină apă.
Se dă la copt în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Când este gata, se lasă să se răcească aproape de tot în tavă.

Sursa: retete.unica.ro