10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Prăjitură cu vişine glazurată cu ciocolată

Reţeta de weekend – Prăjitură cu vişine glazurată cu ciocolată

Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g făină, 150 g zahăr pudră, 4 ouă, 175 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguriţe praf de copt, 250-300 g vişine din vişinată.
Pentru cremă: 2 căni lapte, 1 1/2 plicuri praf budincă de vanilie, 200 g unt, 150 g zahăr pudră, 1 esenţă de rom.
Pentru decor: 200 g ciocolată amăruie pentru glazură, 5 linguri ulei pentru glazură, 50 g ciocolată neagră rasă, cireşe confiate pentru decor.

Mod de preparare:
Cerni făina cu praful de copt, adaugi untul topit, zahărul pudră şi amesteci. Adaugi ouăle şi mixezi 3-4 minute. Aşezi jumătate de aluat într-o tavă de 22×30 cm, unsă şi tapetată. În aluatul rămas pui cacaua şi amesteci bine. Torni peste aluatul alb.
Cureţi vişinele de sâmburi şi le aşezi peste aluatul cu cacao. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci, la foc potrivit, 25-30 de minute. Laşi să se răcească.
Pui laptele la fiert. Amesteci praful de budincă cu puţin lapte şi torni peste laptele fierbinte, amestecând încontinuu cu telul. Fierbi, la foc mic, două minute, amestecând constant, după care laşi să se răcească.
Mixezi untul cu zahărul pudră, adaugi treptat crema rece şi romul. Întinzi crema peste prăjitură şi dai la rece să se întărească. Topeşti ciocolata cu cinci linguri de ulei şi pui peste cremă. Întinzi bine şi laşi să se întărească. Porţionezi şi decorezi fiecare bucată cu ciocolată rasă şi cu cireşe confiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS