Astăzi vă propunem o reţetă uşor de făcut, care nu necesită foarte multă pricepere în bucătărie, dar cu care veţi bucura toată familia.
Ingrediente: 8 cartofi potrivit de mari, 200 g unt, 100 g telemea de oaie, 150 g caşcaval, 150 g şunculiţă afumată, 1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru), sare, piper, câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.
Sursa: retete.unica.ro