27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Clătite cu ciuperci

Reţeta de weekend – Clătite cu ciuperci

Clătitele cu ciuperci sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Sunt ideale pentru gustările de seară, dar și ca aperitive pentru momentele în care ai mulți invitați la masă.

Ingrediente:
Pentru aluat: 250 ml lapte, 150 g făină, 2 ouă, sare, ulei pentru prăjit
Pentru umplutură: 300 g ciuperci, 50 g unt, 1 ceapă, 50 ml vin alb, 200 g smântână, 2-3 linguri caşcaval ras, 1 legătură mărar şi pătrunjel, sare si piper

Mod de preparare:
Se bat ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă în ploaie făină și treptat laptele rece. Când se obține o compoziție omogenă, se lasă deoparte 20-25 minute, să se odihnească. Între timp, se pregătește umplutura. Ceapa și ciupercile bine spălate și tocate mărunt se călesc într-o tigaie cu unt. Se sting cu vin și se înăbușă 10-15 minute, până se înmoaie bine ciupercile. Se adaugă smântâna și cașcavalul ras și se amestecă la foc mic până se obține un sos gros, care se potrivește la gust cu sare, piper și verdeață tocată mărunt.
Se coc pe rând clătitele și se umplu cu compoziția de ciuperci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS