11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Tort cu mousse de ciocolată pentru Revelion

REŢETA ZILEI: Tort cu mousse de ciocolată pentru Revelion

Ingrediente:

Pentru blatul de ciocolată: 6 gălbenușuri, 5 ouă, 240 g zahăr, 6 albușuri, 140 g făină, 90 g cacao, 10 g coajă de portocală bio rasă.

Pentru mousse-ul de ciocolată: 70 g zahăr, 70 ml apă, 7 gălbenușuri, 350 g ciocolată neagră (minim 50%), 50 g cacao cernută. 700 g frișcă bătută

Pentru sirop: 100 ml apă, 135 g zahăr, 1 linguriță coniac de portocale

Pentru glazură: 250 g smântână, 250 g ciocolată

Mod de preparare:

Bați spumă gălbenușurile cu ouăle și cu 120 g de zahăr. Separat, mixezi spumă albușurile cu restul de zahăr până când devin bezea, apoi le încorporezi în gălbenușuri. Adaugi făina, cacaua, și coaja de portocală și omogenizezi. Torni aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm și îl coci la 180 °C până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit și îl tai în trei felii.

Pentru mousse, așezi pe foc apa cu zahărul și fierbi până obții 100 ml de sirop. Mixezi, la viteză mică, gălbenușurile și torni, în fir subțire, siropul. Bați
până când gălbenușurile își dublează volumul. Topești ciocolata și o încorporezi, în trei etape, cu o paletă în gălbenușuri. Omogenizezi în compoziție cacaua și frișca.

Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul, lași să scadă ușor, oprești focul și adaugi coniacul.

Așezi prima foaie de blat într-un cerc, o însiropezi, întinzi o parte din cremă, altă foaie, cremă, iar foaie și cremă. Dai restul de cremă la frigider, iar tortul îl bagi la congelator peste noapte. A doua zi, încălzești ușor cercul, îl scoți și îmbraci tortul în restul de cremă și îl dai din nou la congelator.

Pentru glazură, topești ciocolata ruptă împreună cu smântâna și amesteci până se omogenizează. Când ajunge la 35 °C, o pui într-un poș, scoți tortul și aplici cu grijă pe margini ca să obții un efect de picurare.

Îl decorezi după imaginație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS