Acasă Magazin Reţeta de weekend - Pește cu ciuperci la cuptor

Reţeta de weekend – Pește cu ciuperci la cuptor

-

Ingrediente pentru 4 porţii:
700 g peşte alb, de preferat cod, 200 g ciuperci champignon, 15 g capere, 2 crenguţe tarhon, 200 g unt, sare, piper, ½ căpăţână usturoi, 1 linguriţă chili, 50 g parmezan, ½ linguriţă zeamă de limetă.

Mod de prepare:
Amestecaţi 150 g unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili, şi lăsaţi la o parte. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ciupercile în patru şi le prăjiţi în amestecul de unt cu tarhon până se înmoaie. Când sunt moi, adăugaţi caperele şi le lăsaţi 2-3 minute. Presăraţi sare şi piper, după gust, și mai ţineţi 10 minute să se combine aromele. Răsturnaţi amestecul într-o tavă. Asezonaţi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust, şi le aşezaţi peste legume. Le ungeţi cu o bucată generoasă de unt și le presăraţi cu parmezan. Daţi tava la cuptor 20 de minute.

Menţiuni:
Serviţi mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.