27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitura Polară - perfectă pentru Crăciun

Prăjitura Polară – perfectă pentru Crăciun

Crăciunul este prilej de luat masa în familie sau alături de prieteni. Iar o prăjitură făcută în casă, care are un gust delicios, nu are cum să treacă neobservată atunci când va fi servită. Prăjitura Polară este perfectă pentru a o împărţi cu cele mai dragi persoane.

Ingrediente:

Pentru blat: 4 linguri făină, 6 ouă, 2 linguri cacao, 6 linguri cu vârf de zahăr,

Pentru cremă: 3 linguri făină, 2 ouă, 250 gr. zahăr pudră, 500 ml. lapte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 250 gr. unt – 82% grăsime

Glazura: 4-5 linguri cacao, 100 gr. unt. Puteţi înlocui glazura cu ciocolată rasă.

Mod de preparare:
Pentru blat mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm treptat 3 linguri de zahăr și mixăm până se topește. Gălbenușurile le mixam cu celelalte 3 linguri de zahăr. Amestecăm cele 2 compoziții ușor de sus în jos cu o lingură de lemn și apoi adăugăm făina amestecată cu cacao. Coacem în tavă tapetată cu hârtie de copt, 15 minute la 180 grade. Lăsăm blatul să se răcească.

Pentru cremă frecăm bine ouăle cu făina, apoi adăugăm treptat laptele călduț amestecând mereu. Punem compoziția la foc mic și amestecăm până se îngroașă ca o budincă, apoi lăsăm să se răcească. Untul îl mixam cu zahărul pudra și cel vanilinat și adăugăm puțin câte puțin din budinca răcită. Obținem o cremă pufoasă.
Peste blat punem crema și punem prăjitură la rece. Pentru glazură frecăm untul cu cacao apoi îl punem puțin pe foc, doar până se înmoaie. Turnăm glazură peste prăjitură rece.
Tăiem prăjitura cu un cuțit ascuțit înmuiat în apă călduță.

Sursa: haisagatim

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS