Acasă Magazin 18 decembrie, ziua internaţională a migranţilor

18 decembrie, ziua internaţională a migranţilor

-

Ziua internațională a migranților este marcată anual, la 18 decembrie, de toate statele membre ale ONU. Este un potrivit prilej pentru a recunoaște eforturile, contribuțiile și drepturile migranților din întreaga lume.
Sunt comemoraţi, totodată, cei care au murit sau au dispărut pe când încercau să se salveze după zile obositoare de traversat mări sau deșerturi.
Ziua internațională a migranților a fost proclamată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 4 decembrie 2000, în contextul numărului foarte mare și în continuă creștere a migranților, dar și pentru a atrage atenția asupra dificultăților cu care se confruntă aceștia în țările de origine sau în țările gazdă.

Conflictele armate din Siria, Irak şi Afganistan au generat o criză pe continentul european, devenit refugiu pentru cei care au fugit din calea luptelor.

Mii de migranţi şi refugiaţi au murit sau au dispărut, majoritatea în Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.