21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Rulouri cu mousse de ciocolată

REŢETA ZILEI: Rulouri cu mousse de ciocolată

Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, 200 g unt, 200 g zahăr, 9 albușuri, 1 praf de sare.
Pentru umplutură
600 ml frișcă lichidă, 400 g ciocolată neagră.
Pentru decor
500 g ciocolată neagră, figurine din marțipan.

Mod de preparare:

Pentru aluat, bați untul cu zahărul până obții o cremă fină. Adaugi făina cernută, albușurile și sarea și continui să mixezi până obții un aluat omogen. Învelești aluatul în folie alimentară și-l dai la frigider o oră.

Pentru umplutură, pui frișca lichidă pe foc. Când începe să fiarbă, oprești aragazul și adaugi ciocolata pe care ai rupt-o în bucăți mai mici. Amesteci până se topește și pui compoziția la frigider 2 ore.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și decupezi din el dreptunghiuri cu grosimea de 1 mm. Pui formele decupate într-o tavă tapetată și le coci 15 minute la 180 °C. Le scoți din cuptor și le rulezi imediat. Le lași deoparte să se răcească.

Pentru decor, topești ciocolata pe baie de aburi. Treci rulourile prin ciocolata topită și le lași la răcit pe un tocător acoperit cu hârtie de copt, apoi le umpli cu mousse-ul de ciocolată, cu ajutorul unui poș. Opțional, poți orna cu figurine din marțipan.
Dificultate medie/Preparare: 2 h 30’/20 rulouri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS