6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Pateuri cu brânză şi ciuperci

Reţeta de weekend – Pateuri cu brânză şi ciuperci

Ingrediente (2 tăvi):
2 foi aluat foitaj, 1 kg ciuperci, 2 căţei usturoi, 1 legătură pătrunjel verde, 40 g unt, sare, piper, 500 g brânză capră, 120 g smântână, 1 ou.

Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile şi le tăiaţi mărunt. Încălziţi untul şi adăugaţi usturoiul tocat şi ciupercile. Condimentaţi cu sare şi piper şi puneţi pătrunjelul tocat. Fărâmiţaţi brânza, amestecați-o cu smântâna și cu ciupercile. Întindeţi aluatul de foitaj dezgheţat, tăiaţi pătrate egale și puneţi din compoziţie în mijlocul fiecăruia, apoi ungeţi-le marginile cu ou bătut şi lipiţi colţurile la centru. Ungeți pateurile cu ou bătut şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu ou și făină. Coaceţi în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până devin aurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS