15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Frittata cu parmezan

Reţeta zilei: Frittata cu parmezan

Vă prezentăm o rețetă delicioasă ce poate fi preparată atât pentru micul dejun, cât și pentru o cină ușoară, sau pentru pachetul de serviciu, deoarece poate fi servită atât rece cât și caldă.

Ingrediente: 1 buchet frunze de sfeclă, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 1 ceapă medie, tăiată în felii subțiri, 4 căței de usturoi, tocat, 8 ouă, 1 pumn de parmezan ras, ¼ cană lapte sau apă, sare de mare și piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Frunzele se spală, se ususca și se taie mărunt. Tulpină frunzelor se toacă mai mărunt și se păstrează separat de frunze. Într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapă și tija frunzelor, aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul și se călesc împreună 1 minut. Se pun frunzele, se asezonează cu sare, piper și se călesc până se ofilesc. Între timp, într-un bol se amestecă ouăle, parmezanul ras și laptele. Amestecul din tigaie se adaugă în bol. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de copt unsă cu ulei și se da la cuptor pentru 50 de minute, la temperatura de 180 de grade (se pot folosi și forme pentru brioșe, timpul de coacere este de 25-30 de minute).

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS