Ingrediente: 320 g făină, 200 g unt, 160 g smântână, 260 g zahăr, 6 ouă, 8 g praf de copt, 50 g cacao pudră.

Pentru glazură: 1 albuș, 150 g zahăr pudră, 2 lingurițe zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Bați untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle și continui să mixezi. Pui smântâna și bați până obții o compoziție omogenă. Adaugi făina cernută cu praful de copt.

Împarți aluatul în două părți egale. Într-una pui pudra de cacao. Pregătești o tavă de chec din silicon. Torni câte o lingură din fiecare aluat, alternând, până termini toată compoziția. Coci checul 45-50 de minute la 180 °C.

Pentru glazură, freci albușul folosind o lingură de lemn. Adaugi treptat zahărul pudră. Când obții o cremă consistentă și groasă, pui zeama de lămâie. Torni glazura peste checul răcit pe care-l dai la frigider 2-3 ore.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.