Ingrediente:
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe, 2 linguri unt, 2 cepe verzi tocate, 1 cană vin alb sec, 1/2 cană smântână lichidă, 1/4 cană busuioc tocat, cartofi şi dovlecei.

Mod de preparare:
Îmbrăcaţi fiecare bucată de pui în folie de plastic şi aplatizaţi uşor cu sucitorul. Asezonaţi cu sare şi piper după gust. Topiţi untul într-o tigaie mare, la flacără medie. Gătiţi puiul câte 3 minute pe fiecare parte, până când este auriu şi pătruns pe interior. Scoateţi carnea pe o farfurie şi păstraţi-o la cald. Daţi focul mai încet şi puneţi ceapa în aceeaşi tigaie în care a fost puiul. Lăsaţi 5 minute, amestecând, până când se înmoaie. Daţi focul mai mare, la mediu, şi adăugaţi vinul. Lăsaţi să clocotească 1 minut, apoi adăugaţi smântâna. Mai lăsaţi pe foc alte 3 minute, până scade cantitatea. Adăugaţi busuiocul şi asezonaţi. Reaşezaţi puiul în tigaie şi mai lăsaţi pe foc 1 minut, până se pătrunde bine.

Menţiuni:
Serviţi cu cartofi şi dovlecei.