Acasă Magazin 10 ceaiuri pentru cele mai comune probleme de sănătate

10 ceaiuri pentru cele mai comune probleme de sănătate

-

Ceaiurile verzi pe bază de plante sunt o tendinţă foarte populară în aceste zile. Pe lângă faptul că pot ajuta foarte mult în lupta contra kilogramelor în plus, ceaiurile verzi s-au dovedit a fi eficiente şi în lupta cu anumite boli, precum cele de inimă, diabetul sau răcelile de sezon. De asemenea, ceaiurile din plante au mai puţină cafeină decât cafeaua, ceea ce este un aspect foarte important, potrivit Bright Side.

Ceai de cimbru
Ceaiul de cimbru poate fi o soluţie pentru câteva probleme de sănătate pe care, la un moment dat, orice om le poate avea. Cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, ceaiul de cimbru vă poate ajuta să rezolvaţi probleme precum obezitatea, insomnia, febra, frigul şi tusea şi chiar crampele menstruale. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul de cimbru este bogat în vitamina C, vitamina A, cupru, fier, mangan, potasiu şi fosfor. Ceaiul de cimbru poate fi consumat cu regularitate, în special dimineaţa.

Ceai de muşeţel
Muşeţelul este un sedativ, la propriu. Astfel că, dacă aveţi probleme legate de somn, o singură cană de ceai de muşeţel consumată înainte de a merge la somn vă poate ajuta. Muşeţelul este recomandat şi pentru probleme legate de digestie, în caz de tuse sau inflamaţii uşoare ale gurii. Cel mai bun moment pentru a bea ceai de muşeţel este cu cel puţin 30 de minute înainte de culcare.

Ceai de lavandă
Înainte de toate, trebuie menţionat faptul că ceaiul de lavandă are un miros exotic. Iar în ceea ce priveşte beneficiile sale, acesta ajută în tratarea problemelor respiratorii, a febrei, tăieturilor şi rănilor. Cel mai bun moment pentru a consuma ceai de lavandă este înainte de culcare, deoarece are un efect calmant asupra corpului.

Ceai de roiniţă
Acest ceai verde este foarte accesibil deoarece poate fi cultivat chiar la dumneavoastră în bucătărie. Are proprietăţi care ajută la rezolvarea majorităţii problemelor pe care le poate provoca vremea rece. De asemenea, este recomandat copiilor care au coşmaruri, datorită efectului său calmant. Dacă este dat copiilor înainte de culcare, îi poate ajuta să doarmă mai bine. De asemenea, este un ceai foarte aromat, însă puteţi adăuga sirop de lămâie sau de arţar pentru o aromă suplimentară. Se poate consuma atât dimineaţa, cât și seara.

Ceai de ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru calităţile sale digestive. Ceaiul de ghimbir este util în reducerea greţurilor, vărsăturilor, a bolilor cauzate de mişcare şi a stomacului deranjat. Mai mult decât atât, ceaiul de ghimbir poate îmbunătăţi apetitul. Este recomandat, de obicei, în sezonul rece, pentru a evita simptomele de gripă şi răceală. Cel mai bun moment pentru a bea ceai de ghimbir este dimineaţa.

Ceai de măceşe
Ceaiul de măceşe este un extract din trandafirul sălbatic şi este o sursă foarte bogată în vitamina C, cu calităţi excelente de detoxifiere. Are capacitatea de a reduce inflamaţia şi pentru cei care încercă să piardă în greutate, ceaiul de măceşe este o soluţie care merită încercată. Ca un bonus suplimentar, ceaiul de măceşe vă poate ajuta în lupta contra îmbătrânirii pielii. Ceaiul de măceşe se poate consuma de trei sau patru ori pe zi.

Ceai de echinaceea
Ceaiul de echinaceea este deseori prescris pentru a îmbunătăţi imunitatea. Este cunoscut ca fiind un tratament ce ajută la tratarea simptomelor de răceală, dureri ale corpului şi inflamaţii în organism şi poate preveni infecţiile. Este mai mult un ceai medicamentos, deci este recomandat să fie consumat de trei-patru ori pe zi, în funcţie de cât de severă este problemă.

Ceai de nucşoară
Consumul ceaiului de nucşoară este bun pentru sănătatea organelor digestive. Ajută la menţinerea unei circulaţii sanguine adecvate şi a sănătăţii inimii. Ceaiul de nucşoară poate fi numit cu uşurinţă multifuncţional, deoarece ajută şi la combaterea respiraţiei urât mirositoare şi ţine departe problemele dentare. Este recomandat să beţi ceai de nucşoară dimineaţa.

Ceai de rooibos
Ceaiul Rooibos este o sursă bogată de minerale şi vitamina C. Cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, acest ceai de origine sud-africană este benefic pentru problemele de piele, cum ar fi eczemele. De asemenea, ajută la menţinerea sănătăţii oaselor, poate reduce toxicitatea celulară în organism şi poate preveni bolile de inimă. Consumat zilnic, timp de șase săptămâni, acest ceai va duce la scăderea colesterolului. Este recomandată consumarea lui seara.

Ceai de papădie
Ceaiul de păpădie reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte vederea, este cunoscut pentru tratarea deficienţei de fier şi pentru îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Cei care suferă de artrită consumă acest ceai pentru că ajută la reducerea umflăturilor. Fiind o băutură detoxifiantă, se recomandă să beţi ceai de păpădie înainte de culcare, pentru a curăţa corpul.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.