16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai bun oraş din Europa în care îţi poţi petrece o vacanţă de iarnă scăldată în razele soarelui

Cel mai bun oraş din Europa în care îţi poţi petrece o vacanţă de iarnă scăldată în razele soarelui

La sfârşitul anului, unul dintre cele mai interesante locuri în care putem călători este Andalusia, Spania. Temperaturile din această perioadă fiind de 20 de grade Celsius, scrie descopera.ro.

Majoritatea persoanelor asociază Sevilla cu mauri. Însă oraşul nu este definit de moştenirea sa arabică, ci de temperaturile sale calde de pe tot parcursul anului. Pe parcursul verii temperaturile ating 40 de grade Celsius, iar în timpul iernii acestea scad la minim 16 grade Celsius.

În alte oraşe, ideea construirii unei instalaţii într-o zonă publică, care să blocheze soarele, ar fi condamnată, dar în Sevilla este considerat un act de pragmatism. O astfel de operă de artă, creată de germanul Jurgen Mayer, este amplasată în Plaza de la Encarnacion şi este denumită ,,Mertropol Parasol” (Parasolarul metropolitan), deşi localnicii o numesc ,,Las Setas” (Ciupercile).

Se întinde precum un baldachin din lemn, având o lăţime de 70 de metri şi o lungime de aproape 150 de metri. În lunile iulie şi august, adăposturile de sub aceasta oferă localnicilor şi vizitatorilor un moment de odihnă din căldura puternică a verii.

În noiembrie, localnicii se aşează sub parasolar pentru a servi platouri delicioase sau pentru a încerca combinaţiile de cocktail-uri. În mare parte, toată viaţa din Sevilla se află sub opera de artă a lui Mayers.

Priveliştea de deasupra parasolarului dezvăluie oraşul ca fiind o extindere de cărămizi şi un labirint uriaş în care dintr-un district poţi pătrunde imediat în altul.

Din centru se poate ajunge foarte uşor în zona rezidenţială La Macarena, aici aerul este mult mai greu de respirat decât în zona sudică a Sevilliei. Palacio de las Duenas are deschidere către strada Calle Duenas, ce trece prin spatele casei Ducelui de Alba, construită în secolul XV, dar deschisă publicului din 2016. De asemenea, grădina casei este o încântare în care se regăsesc palmieri gigantici, lămâi şi fântâni arteziene impresionante.

Una dintre cele mai impresionante clădiri este palatul Alcazar care a fost fondat în timpul maurilor, fapt dovedit de aracadele şi coloanele acesteia, însă materialul datează din secolul XIV, când regele Spaniei, Patio de las Doncellas, a ordonat construirea piscinelor exterioare şi a zidurilor de marmură.

În afara zidurilor castelului, în Sevilla, se regăseşte fluviul Guadalquivir, zonă a marinarilor şi a pescarilor care ţin turiştii departe de parfumurile tarabelor din centrul oraşului.

Sursa: Telegraph

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS