14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Rulouri cu șuncă și cașcaval

Reţeta zilei: Rulouri cu șuncă și cașcaval

Dacă ai nevoie de un aperitiv gustos și arătos, dar vrei să-l faci foarte repede și fără efort, aceste rulouri din aluat cu șuncă și cașcaval sunt o idee foarte bună.

Ingrediente: 400 g aluat de pizza congelat; 350 g șuncă feliată; 12 felii subțiri de cașcaval; 8 linguri unt; 2 linguri zahăr; 1 lingură sos Worcestershire (opțional); 1 lingură muștar; 1 lingură semințe de mac.

Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se unge un vas de yena cu puțin ulei. Se întinde aluatul de pizza și se presează ușor pentru a-l subția, apoi se așază pe el feliile de șuncă și cașcaval. Se rulează totul pe lungime, că pentru o ruladă. Când se unesc marginile, acestea se întorc în jos și se presează ușor. Apoi se taie felii groase de aproximativ 2,5 centimetri, care se pun culcate în vasul pregătit. Separat, se amestecă untul, zahărul, sosul și semințele de mac și se țin la foc mic, amestecând mereu, până când se topește untul. Se toarnă cantități egale din această compoziție peste feliile de aluat cu șuncă și cașcaval. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute.
Dacă nu vrei să le gătești pe loc, rulourile de aluat cu șuncă și cașcaval se pot lasă peste noapte la frigider, acoperite cu folie alimentară.

SURSA: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS