17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tocăniță de ciuperci cu orez

Reţeta de weekend – Tocăniță de ciuperci cu orez

Ingrediente (5 porţii):
1 kg ciuperci, 3 căței usturoi, 3 cepe, 150 ml ulei, 150 ml vin alb, 400 g roșii, sare, piper.
Pentru orez: 1 cană orez, 2 căni apă, ½ ardei roșu, câteva fire ceapă verde, sare, 1lingură ulei.

Mod de preparare:
Pentru tocăniță se taie cepele mărunt și se pun într-o tigaie încinsă, cu ulei. Se călește ceapa un minut, apoi se pun ciupercile tăiate felii. Turnaţi 100 ml de apă, condimentaţi cu sare și piper, după gust, și lăsaţi să fiarbă aproximativ 15 minute. Ulterior, adăugați roșiile date prin blender, vinul și usturoiul pisat. Lăsaţi să fiarbă la foc mediu 15 minute.
Pentru garnitură, clătiți orezul în mai multe ape, apoi îl țineţi la înmuiat în apă rece 10 minute. Scurgeţi orezul și-l puneţi la fiert cu două căni de apă rece. Presăraţi sare, după gust. Lăsaţi vasul descoperit până când orezul începe să fiarbă, apoi îl acoperiţi cu un capac și daţi focul la minim. Fierbeţi orezul 10 minute, apoi îl daţi deoparte, acoperit cu capac, 20 de minute. Adăugaţi uleiul, ardeiul tăiat cubulețe și ceapa verde tocată.

Menţiuni:
Se servește tocănița cu garnitură de orez și decorată după imaginație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS