17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum prepari cea mai bună cafea la ibric

Cum prepari cea mai bună cafea la ibric

O cafea la ibric este cu mult mai aromată față de una preparată la filtru, însă veți avea nevoie de mai mult timp pentru o pregăti, timp pe care nu-l aveți întotdeauna dimineața. De aceea, puteți folosi metodă de preparare a cafelei la ibric pentru weekenduri, când vă puteți răsfăța cu arome intense.

Ingrediente pentru cea mai bună cafea la ibric:
– 140 mililitri de apă rece
– 1 linguriță rasă de zahăr / miere
– 5 lingurițe de cafea măcinată

Trei pași pentru a prepară cea mai bună cafea la ibric:

1. Într-un ibric, se pune apă rece la încălzit. Dacă doriți să adăugați zahăr în cafea, acesta se pune acum, însă dacă alegeți varianta mai sănătoasă, cu miere, lingurița de miere se pune la sfârșitul procesului, pentru a nu-și pierde proprietățile sănătoase pe care le are în timpul fierberii.

2. Când începe să se încălzească apă din ibric, se adaugă câte 2 lingurițe pentru fiecare dintre cele două căni de cafea din rețetă. Când cafeaua atinge punctul de fierbere, se mai adaugă 2 vârfuri de linguriță de cafea, acest truc făcând rezultatul final mai aromat.

3. Se mai lasă să fiarbă iar, după care se închide focul. Caimacul format se adaugă în cele 2 căni, câte 1-2 lingurițe în fiecare. După această, se toarnă cafeaua încet, pentru a nu curge zațul. Puteți să adăugați și lapte, dacă vreți să-i mai reduceți puțin din tărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS