17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să prepari cel mai gustos sos Pesto

Cum să prepari cel mai gustos sos Pesto

Sosul pesto este una din cele mai populare bunătăți pe care ni le-a oferit Italia. Iar bucătării din peninsula sunt atât de mândri de acest sos încât au creat un campionat anual în căutarea celor mai bune rețete. Originar din zona de nord a Italiei, sosul Pesto și-a făcut cu ușurință loc în bucătăriile gurmanzilor din întreagă lume datorită gustului sau delicios. Denumirea preparatului italian vine de la verbul „pestare”, care înseamnă „a zdrobi”, și face referire la modalitatea tradițională de obținere a sosului. În vremurile străvechi, dar și în prezent, pesto este pregătit într-un mojar de marmură prin strivirea ingredientelor cu ajutorul unui pistil de lemn, scrie jurnalderetete.md.

Ingrediente: 4 buchete de busuioc , 30 grame (aproximativ 2 linguri) muguri de pin, 50 grame aproximativ de parmezan ras, 20-40 grame de brânză Pecorino rasă, 1-2 căței de usturoi, 10 g sare grunjoasă, 50 ml ulei de măsline

Mod de preparare: Mai întâi trebuie să ții cont de două lucruri: în primul rând, să ai un mojar și un pistil, iar în al doilea rând, să te miști foarte repede ca să nu se oxideze ingredientele.
Pasul 1: Spală frunzele de busuioc în apă rece și usucă-le pe un prosop, fără să le freci.
Pasul 2: Zdrobește mugurii de pin și cățeii de usturoi în mojar până când ajung să formeze o pastă.
Pasul 3: Adaugă sare și frunze de busuioc puțin câte puțin și amestecă-le cu mișcări circulare până se omogenizează.
Pasul 4: Adaugă parmezanul și brânză Pecorino și amestecă bine.
Pasul 5: Toarnă un strat subțire de ulei de măsline care ajută la amestecarea perfectă a ingredientelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS