10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJane Fonda a fost distinsă cu Premiul Lumiére

Jane Fonda a fost distinsă cu Premiul Lumiére

Actriţa şi activista politică americană Jane Fonda a fost distinsă vineri seara la Lyon cu Premiul Lumiére 2018 pentru întreaga carieră, într-o ceremonie de care veterana artistă a profitat pentru a-i aduce critici preşedintelui SUA, Donald Trump, relatează EFE.

Directorul festivalului Thierry Fremaux, a descris-o pe câştigătoarea de Oscar, ca fiind ” o feministă, o activistă şi un adevărat star”

Protagonista unor filme ca ‘Barbarella’ (1968) sau Barefoot in the Park (1968) a primit premiul din mâinile regizorului francez Konstantinos Costa-Gavras în faţa unei săli care a ovaţionat-o îndelung la Centrul Congreselor din Lyon.

După ce a felicitat Festivalul Lumiére pentru cea de-a 11-a sa ediţie, Jane Fonda s-a declarat ‘emoţionată’ pentru acest omagiu, aici „unde a început totul”, referindu-se la oraşul Lyon ca leagăn al cinematografiei, subliniind că cele mai importante lucruri din viaţa ei sunt „dragostea şi lumina”.

Actriţa în vârstă de 81 de ani, care vorbeşte perfect limba franceză după ce a fost căsătorită în anii 60 cu regizorul francez Roger Vadim, a surprins publicul cântând a capella câteva strofe din cântece populare franţuzeşti.
Odată cu primirea acestui prestigios premiu, Jane Fonda se adaugă unei liste selecte din care mai fac parte Catherine Deneuve, Martin Scorsese, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino, Gérard Depardieu, Ken Loach, Milos Forman sau Clint Eastwood.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS