Acasă Magazin Reţeta de weekend - Tort cu nuci

Reţeta de weekend – Tort cu nuci

-

Ingrediente:
Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri apă, 175 g zahăr, 1 praf de sare, 150 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 100 g miez de nuci mărunțit.
Pentru cremă: 175 g zahăr, 250 g miez de nuci, 1 l smântână lichidă, 2 linguri zahăr pudră, 4 linguri lichior.
Pentru decor: felii de mandarine, dulceață de căpșuni, 150 g miez de nuci mărunțit.

Mod de preparare:
Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Mixezi albușurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cele două compoziții. Adaugi făina, praful de copt și miezul de nuci. Ungi un ceaun cu fundul rotund cu unt și îl presari cu făină. Torni aluatul în ceaun și-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute.
Pentru cremă, caramelizezi zahărul. Miezul de nuci îl sfărâmi și-l amesteci cu zahărul caramelizat. Întinzi caramelul într-o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. După ce s-a răcit, îl sfărâmi.
Bați smântâna lichidă cu zahărul pudră și încorporezi în ea caramelul de nuci mărunțit. Tai blatul în trei părți egale. Însiropezi cu lichior fiecare felie de blat și o ungi cu o parte din cremă. Îmbraci tortul în crema rămasă și îl decorezi cu miez de nuci mărunțit, dulceață de căpșuni și felii de mandarine.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban are programate negocieri cu USR

Ludovic Orban, președinte Partidului Național Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susținerii formulei sale de...