17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDescoperire macabră: o analiză scoate la iveală că un copil al strămoşilor noştri a fost mâncat de o pasăre gigantică

Descoperire macabră: o analiză scoate la iveală că un copil al strămoşilor noştri a fost mâncat de o pasăre gigantică

Arheologii din Polonia au identificat oasele preistorice ale unui copil de neanderthal care a fost mâncat de o pasăre de talie mare. Micile oase ale mâinii au fost găsite într-o peşteră din regiunea Malopolska din sudul Poloniei, scrie descopera.ro.
Găsite în urmă cu câţiva ani, se credea că rămăşiţele sunt oase de animale, până când au fost reanalizate recent, potrivit Fox News. Micile găuri din oase indică faptul că au trecut prin sistemul digestiv al unei păsări, conform profesorului Pawel Valde-Nowak de la Universitatea Jagiellonian din Cracovia. Nu este clar totuşi dacă pasărea a atacat şi a mâncat copilul sau a mâncat rămăşiţele unui copil deja mort. Mai mult decât atât, având o vârstă de 115.000 de ani, oasele sunt cele mai vechi rămăşiţe umanoide descoperite în Polonia. Experţii polonezi şi cei americani de la Universitatea Washington din St. Louis au confirmat că rămăşiţele sunt oase digitale ale mâinii unui copil.
Descoperirea va fi descrisă în detaliu în Journal of Paleolithic Archaeology.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS