Acasă Magazin Cum faci cel mai bun aluat pentru pizza

Cum faci cel mai bun aluat pentru pizza

-

Ingrediente: 1 kg făină tip 000, 50 ml ulei de măsline, 25 g sare, 7 g drojdie uscată, 600 ml apă,10 g zahăr

Mod de preparare: Într-un bol încăpător, se pune zahărul, drojdia și apă și se amestecă bine până se topesc zahărul și drojdia. Se pune apoi făină și se frământă. Când au început să dispară cocoloaşele, se pune și sarea și se frământă până se obține un aluat omogen. Nu ar trebui să dureze mai mult de 5-6 minute. Se unge cu ulei de măsline și se lasă 5-10 minute să se odihnească. Aluatul va trage cât ulei are nevoie. Aluatul trebuie apoi împărțit în 3 bucăți și făcute bilele pentru pizza. Se pun într-o caserolă de plastic și se lasă să mai stea o ora la temperatura camerei și încă 3 ore la frigider. Aluatul are nevoie de măturare. Cel mai bine e să stea până a două zi în frigider și apoi să faci pizza. Astfel, drojdia se activează în aluat și nu în stomac, provocând balonare. În orice pizzerie bună, aluatul se face cu o zi înainte. Când se scoate aluatul din frigider, se lasă o ora să ajungă la temperatura camerei. Altuatul se întinde cu mâinile. Se poate folosi și un făcăleț, dar apoi se lasă încă 10 minute să crească.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei de măsline, se pune aluatul în această, se unge cu sos de roșii și apoi se bagă la cuptor 3-5 minute la 250 grade sau la maximul cuptorului pe care îl ai. Astfel, vei avea un aluat crocant dedesubt și nu riști să rămână crud. Apoi se scoate tavă şi se adaugă ingredienetele dorite.

Sursa: bucatarulpriceput.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...