Foto: Wikipedia

Domul Invalizilor din capitala franceză găzduiește, vineri, un omagiu naţional adus cântăreţului Charles Aznavour, stins din viață, luni, la vârsta de 94 de ani. Peste 200 de persoane, între care oficialități, membri ai comunităţii armene şi oameni de cultură, se regăsesc pe lista cu invitații la ceremonie, notează Agerpres.
Artistul va fi înmormântat sâmbătă, în ”strictă intimitate”, în cimitirul din Montfort-l’Amaury, o mică localitate preferată de multe celebrităţi, situată la 45 de kilometri vest de Paris. Trupul neînsuflețit al lui Charles Aznavour va fi depus în cavoul familiei, unde sunt înmormântaţi părinţii şi fiul său, Patrick, decedat la vârsta de 25 de ani.
Supranumit “ultimul gigant al şansonetei”, Charles Aznavour s-a născut la 22 mai 1924, la Paris, într-o familie de emigranţi armeni.
Ambii părinţi au fost artişti profesionişti în Armenia, potrivit portalului The Famous People.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.