5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică - Tort de biscuiți cu ciocolată Mozaic

Rețeta de duminică – Tort de biscuiți cu ciocolată Mozaic

Duminica este ziua în care toată familia se adună la masă, iar o rețetă rapidă și gustoasă îi poate îndulci pe cei dragi. Tortul de biscuți este unul dintre deserturile copilăriei, iar noi te ajutăm cu o rețetă care cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Ingrediente

500 g biscuiti populari/digestivi

250 ml lapte

200 g nucă/alune/alune de pădure

2 linguri cu vârf cacao

3 linguri unt

150 g zahăr

1 pliculeț esență vanilie

câteva picături esență rom

Mod de preparare:

1. Rupe biscuiții în sferturi și pune-i într-un bol. Toacă nuca sau alunele mărunt și pune-le peste biscuiții rupți bucățele.

2. Într-un ibric, la foc mic, topește untul cu laptele, adaugă zahărul, cacaua, zahărul vanilat și esență de rom, apoi amestecă până ce obții o compoziție omogenă, însă nu lăsa să fiarbă.

3. Toarnă siropul peste amestecul de biscuiți și alune. Amestecă folosind o spatulă de lemn sau silicon, pentru a repartiza siropul omogen, apoi pune compoziția într-o tavă mică sau medie de cozonac.

4. Dă tortul de biscuiți cu ciocolată mozaic la congelator pentru 2-3 ore.

5. Servește tortul de biscuiți glazurat cu ciocolată, topind o tabletă de ciocolată cu 2 linguri de unt la microunde, în runde de 30 de secunde urmate de amestecare.

6. Ulterior sau alternativ, ornează tortul de biscuiți cu fulgi de cocos sau fistic proaspăt, tocat cu cuțitul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS