10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA DE WEEKEND - Ruladă franțuzească umplută cu brânză

REŢETA DE WEEKEND – Ruladă franțuzească umplută cu brânză

Ingrediente:
Pentru blat: 90 g parmezan, 2 linguri pesmet, 50 g unt, 40 g făină, 250 ml lapte, 1 lingură muștar, sare, piper, 2 gălbenușuri, 3 albușuri, ½ linguriță oțet.
Pentru umplutură: 2 ardei roșii, 350 g brânză proaspătă de vaci, 2 cepe verzi, busuioc proaspăt.

Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Pui în ea 2 linguri de parmezan ras și 2 linguri de pesmet. Separat, topești untul în tigaie, adaugi făina, amesteci, lași 2 minute, apoi torni laptele și amesteci până când se îngroașă. Pui muștarul, sare și piper, după gust, restul de parmezan, amesteci și dai deoparte. Încorporezi gălbenușurile după ce compoziția s-a răcorit. Bați albușurile spumă tare cu oțetul, apoi le încorporezi în restul ingredientelor. Torni compoziția în tavă și o dai la cuptor 20-25 de minute.
Pentru umplutură, coci ardeii și-i cureți, apoi îi lași la scurs. Îi toci, apoi îi amesteci cu brânza, ceapa verde tocată și busuioc, după gust. Pui umplutura peste blat, rulezi, apoi mai ții rulada la cuptor alte 20 de minute.

Menţiuni:
Se poate servi cu iaurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS