19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutomat cu alimente şi haine pentru persoanele fără adăpost

Automat cu alimente şi haine pentru persoanele fără adăpost

Un automat care oferă alimente și îmbrăcăminte persoanelor fără adăpost timp de 24 de ore din 24 va fi inaugurat în curând în Nottingham, Marea Britanie, potrivit www.bbc.com. O asociație de caritate britanică, Action Hunger, va colabora cu Tesco și cu alți parteneri pentru a aproviziona mașina cu produse cum ar fi fructe proaspete, șosete și pastă de dinți. Automatul va fi activat de o cartelă cheie transmisă oamenilor străzii, iar camerele de luat vederi vor monitoriza aparatul pentru a se asigura că nu vor fi folosite abuziv cardurile.
„Acțiunea Hunger nu încearcă să înlocuiască eforturile incredibile ale organizațiilor caritabile existente pentru cei fără adăpost. Căutăm să lucrăm împreună cu ei. În timp ce alte organizații pot oferi empatie și consiliere umană, noi oferim exclusiv hrana şi haine”, a spus purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Huzaifah Khaled.
Automatele vor oferi apă, fructe proaspete, batoane proteice, chipsuri, ciocolată și sandvișuri, împreună cu șosete, prosoape sanitare, loțiuni antibacteriene, periuțe de dinți și cărți.
Numărul persoanelor fără adăpost a înregistrat o creștere în Marea Britanie, unde cel puțin 4.100 de persoane au dormit pe stradă în fiecare noapte în anul 2016, potrivit asociației de caritate Crisis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS