10.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2019
Acasă Magazin Japonia: Angajații nefumători primesc șase zile libere în plus față de colegii...

Japonia: Angajații nefumători primesc șase zile libere în plus față de colegii fumători

-

Compania de marketing Piala Inc., cu sediul în Tokyo, Japonia, le acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit, la un an după ce aceștia s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii lor fumători care ies în pauzele de țigară, potrivit The Telegraph.
„Unul dintre angajații nefumători din companie a depus o notificare la începutul anului spunând că pauzele de țigară creează probleme. Directorul nostru a văzut notificarea și a fost de acord așa ca nefumătorii să primească timp suplimentar în compensare”, spune Hirotaka Matsushima, purtător de cuvânt al companiei. Inițiativa a încurajat patru oameni să se lase de fumat, a adăugat acesta.
Nemulțumirile în rândul nefumătorilor au crescut pentru că birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea într-o clădire din Ebisu, un cartier din Tokyo. Oricine vrea să fumeze este nevoit să meargă la demisol, iar fiecare pauză de țigară durează aproximativ 15 minute.
Cel puțin 30 din cei 120 de angajați ai companiei și-au luat zile libere de când a fost introdus noul sistem, potrivit lui Matsushima, el însuși nefumător, care a folosit zilele libere pentru a merge cu familia la o stațiune termală.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 21,7% dintre adulții japonezi fumează, procentul fiind mai ridicat în rândul bărbaților și al persoanelor mai în vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS