16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Ciorbă uşoară

Reţeta de weekend – Ciorbă uşoară

Ingrediente:

4-5 pulpe de pui, o ţelină potrivită, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă mare, un morcov mare, o jumătate de ardei gras roşu, frunze de pătrunjel verde, 2 căţei de usturoi, două galbenuşuri, zeamă de lămâie, sare, vegeta.

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert în 4 litri de apă, cu o lingură de vegeta. Se ia spuma, după care se adaugă ceapa, rădăcina de pătrunjel şi țelina cubuleţe. Morcovul se rade pe răzătoarea mică şi se căleşte în puţin ulei. Se scoate carnea, se desface de pe os şi se taie bucăţi mici. Se adaugă morcovul împreună cu ardeiul tăiat şi carnea. Se ia un pic de zeama din oală şi se lasă să se răcească, după care se pun gălbenuşurile bătute uşor cu puţină zeamă de lămâie. Dupa ce s-au fiert legumele, se pune sare (după gust). Se opreşte focul şi se adaugă zeama cu gălbenuşuri, frunzele de patrunjel şi usturoiul pisat.

Menţiuni:

Se poate servi cu iaurt sau smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS