12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtenţie la curăţarea tenului!

Atenţie la curăţarea tenului!

Curăţarea tenului este foarte importantă, mai ales acum când gradul de poluare din marile oraşe este în continuă creştere. Tenul este oglinda oricărei femei, iar poluanţii pot conduce la apariţia iritațiilor şi a altor afecţiuni eruptive.
Prin curăţarea tenului sunt îndepărtate celulele epiteliale moarte de pe suprafaţa pielii şi odată cu acestea şi praful şi impurităţile care conduc la dilatarea porilor pielii. Impurităţile din atmosferă blochează porii, şi astfel glandele sebacee de la suprafaţa pielii îşi intensifică activitatea pentru a lupta împotriva infecţiilor şi a agenţilor toxici. Efectele negative ale agenţilor externi se vor observa din clipa în care pielea începe să capete un aspect lucios.
Tenul trebuie curăţat de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, iar pentru ca această rutină să se desfăşoare în siguranţă vor fi utilizate produse pentru curăţare speciale pentru fiecare tip de piele.
Există o varietate de produse destinate curăţării tenului sub formă de săpun, cremă sau gel. Aceste produse acţionează diferit asupra pielii, motiv pentru care este indicat să se citească cu mare atenţie prospectul, mai ales indicaţiile şi modul de utilizare.
Curăţarea tenului trebuie să devină o obişnuinţă, mai ales în cazul în care obişnuiţi să vă machiaţi, deoarece aceste produse pot provoca afecţiuni suplimentare ale pielii.
Rutina de curăţare a tenului este deosebit de importantă pentru sănătatea pielii şi menţinerea unui aspect tânăr, iar câteva greşeli simple, efectuate frecvent, ar putea să aibă că rezultat apariţia aspectului îmbătrânit al tenului.
Iată care sunt patru dintre cele mai frecvente greşeli ale rutinei de îngrijire a tenului pe care trebuie să le evităm, conform prevention.com.

Îndepărtarea machiajului şi curăţarea tenului nu sunt unul şi acelaşi lucru

Multe femei nu respectă paşii de îndepărtare completă a machiajului, conform Debra Jaliman, medic dermatolog din New York. Specialista recomandă îndepărtarea rimelului şi a fardurilor aplicate pe pleoape cu ajutorul produselor special concepute pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Următorul pas, conform Dr. Jaliman, este îndepărtarea machiajului întregii fete şi insistarea asupra punctelor cheie – sprâncene, nas şi gură. Odată ce machiajul este îndepărtat, putem trece la pasul doi, curăţarea tenului cu ajutorul produselor dedicate.

Rutina de curăţare a tenului este realizată o singură dată pe zi

Chiar dacă a fost efectuată încă de seara, rutina de îndepărtare a machiajului şi curăţarea tenului, pe parcursul nopţii nivelul de bacterii existente pe piele creşte, aşa încât curăţarea tenului trebuie efectuată din nou, dimineaţa.
Tenul are nevoie de această rutină pentru a se îndepărta nu numai machiajul, ci şi murdăria şi excesul de sebum.
În plus, poluarea este unul dintre factorii care contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului, iar cercetările efectuate pe această temă arată că anumiţi compuşi din aer, fumul de ţigară şi compuşii organici volatili afectează stratul de colagen şi declanşează pigmentarea tenului. În acest sens, efectuarea paşilor de curăţare a tenului dimineaţa şi seara poate ajuta la combaterea apariţiei semnelor de îmbătrânire a pielii.

Spălarea tenului cu apă caldă

Apa caldă ne oferă confort, însă poate îndepărta stratul natural de ulei al tenului, lăsând pielea uscată şi iritată. În schimb, este recomandat să efectuaţi curăţarea cu apă călduţă şi apoi să clătiţi tenul cu apă rece, pentru stimularea circulaţiei sângelui ce ajută la regenerarea celulelor, este de părere David Bank, medic dermatolog din Mount Kisco, New York.

Utilizarea produselor de curăţare şi exfoliere foarte dure

Exfolierea tenului este recomandat să fie efectuată de două ori pe săptămână pentru a avea un ten strălucitor. Acest procedeu de curăţare a tenului ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi permite produselor utilizate pentru sănătatea tenului să fie mai uşor absorbite în piele.
Specialiştii recomandă evitarea produselor abrazive ce ar putea provoca microleziuni. În plus, utilizarea produselor cosmetice tonice trebuie tamponate pe toată suprafaţă tenului fără a freca pielea, pentru a evita apariţia iritațiilor ce pot cauza mâncărimi şi facilita apariţia coşurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS