13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Ciorbă de vită à la grec

Reţeta de weekend – Ciorbă de vită à la grec

Ingrediente:

1 rasol de vită, 600-700 g carne de vită (mușchi/ piept), 2 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras, 1 țelină mică, 1 păstârnac, 7 gălbenușuri, 500 g smântână, 1 lămâie, sare, piper, 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert într-o oală suficient de mare și cu apă cât să o acopere. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se schimbă apa. Se adaugă cinci litri de apă și se lasă vasul acoperit, pentru 60 de minute, la foc potrivit. Între timp, pregătiți legumele, tocate cubulețe. După cele 60 de minute, scoateți carnea pentru a putea fi tăiată și adăugați legumele.
Amestecați smântâna lichidă cu gălbenușurile și sucul de lămâie. Îndepărtați de pe foc și încorporați amestecul de ouă și smântână, amestecând continuu.
Potriviți cu sare și piper.

Menţiuni:

Serviți cu pătrunjel tocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS