Acasă Magazin O capsulă a timpului, descoperită din greşeală

O capsulă a timpului, descoperită din greşeală

-

capsula timpului

O descoperire neaşteptată a fost făcută recent la cunoscutul Institut MIT din SUA, în timpul lucrărilor de amenajare a unui nou laborator de nanotehnologie. Constructorii au găsit o capsulă de sticlă umplută cu obiecte ciudate. Această capsulă a timpului a fost îngropată de studenţi de la MIT în 1957. Capsula conţine lucrări şi vechituri ştiinţifice.
Capsula timpului a stat îngropată timp 58 de ani, dar trebuia să rămână în acel loc pentru mai mult timp, până în anul 2957. Ea a fost construită din sticlă în speranţa că, spre deosebire de metal sau lemn, rugina şi putregaiul nu ar afecta capsula sau elementele din cadrul ei.
În septembrie 2015, în Toronto, Canada, a fost scoasă o capsulă a timpului din anul 1915 de sub fosta gară a orașului. Conținutul capsulei poate fi observat în cadrul unei expoziții special inițiată cu această ocazie. O capsulă a timpului este, de cele mai multe ori, o cutie în care se pun diverse materiale sau obiecte pentru a fi dezgropate mai târziu. De cele mai multe ori, capsulele se dezgroapă după 100 de ani și în ele se găsesc diverse obiecte specifice vremii. În cazul capsulei din Toronto este vorba de șase ziare din ziua în care capsula a fost pusă în locul ei, câteva monede, o serie de timbre poștale, o hartă a orașului și un plan al unei clădiri desenat pe o bucată de pânză. Toate aceste obiecte sunt o poartă de acces înspre istoria orașului canadian, harta descoperită în capsulă arătând cât de mult a evoluat orașul pe parcursul ultimului secol. Obiceiul de a îngropa capsule ale timpului a început odată cu nevoia de a conserva prezentul și de a lăsa ceva în urmă generațiilor următoare în cazul în care sursele istorice aveau să dispară din diverse cauze, ajutând astfel viitori istorici și antropologi să înțeleagă trecutul. Deseori, o astfel de capsulă este îngropată pentru a sărbători un eveniment, la Toronto fiind vorba de construcția gării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...