19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinStil şi eleganţă la accesoriile de iarnă

Stil şi eleganţă la accesoriile de iarnă

Accesoriile de iarnă – fulare, mănuşi, căciuli – sunt mai degrabă utile decât frumoase, dar atunci când le asortezi şi le porţi cu stil pot deveni o piesă de vestimentaţie importantă.

Sezonul de iarnă nu se lasă dus cu una cu două, aşa că pentru un confort sporit poţi să te încălzeşti cu stil! Oricât de elegante ar fi unele doamne, multe dintre ele nu se mai feresc să poarte căciuli sau fulare atunci când vremea o cere.
Ideea e simplă: le combinăm frumos, alegem culori vii, chiar dacă afară e mohorât, adică dăm culoare sezonului rece. Începem cu fesul banal, pe care creatorii de modă l-au promovat de câţiva ani buni, iar în magazine îl găsim în toate texturile şi culorile. Fesurile ne dau un aer tineresc, independent de vârstă.
Banalul fes poate fi accesorizat cu ciucuri sau chiar cu o aplicaţie de model. Toate acestea arată foarte bine şi pot da persoanei care le poartă un aer de puştoaică stilată.
Căciula tricotată este şi pe placul vedetelor foarte tinere, precum Kristen Stewart şi Cara Delevingne. Ele poartă fes chiar dacă nu e foarte frig, pentru simplul motiv că este un accesoriu la modă. Dacă vrei să imiţi stilul lor, alege un fes colorat care va înveseli orice zi mohorâtă.
Dacă până acum preferai să suferi de frig decât să-ţi strici ţinuta cu o căciulă, de acum nu mai e cazul. Poţi recurge la o căciulă de blană, fie naturală, fie sintetică, pe care s-o asortezi cu ţinuta şi chiar cu machiajul aplicat.
Pălăriile rămân pe poziţii atât vara, cât şi iarna, de data asta pentru o alură şic. Combinate cu o rochie sau o pereche de blugi cu croială bărbătească, fiţi sigure că nu veţi da greş cu un asemenea accesoriu.
Pentru un look mai deosebit, puteţi să încercaţi un turban. În diferite interpretări, turbanul tricotat pare să fie cel mai potrivit pentru sezonul rece.

Cum să porţi cu stil fularul

Încă un accesoriu pe care îl purtăm mai mult de nevoie, fularul poate deveni piesa-cheie a unei ţinute. Fularul e un accesoriu vital în acest sezon şi nu numai pentru că e util, dar şi pentru că e frumos. Acesta poate deveni piesa de rezistenţă a întregii ţinute. În cazul unui outfit negru sau gri, optaţi pentru un fular de culoare pentru a dezmorţi ansamblul. Şi de data aceasta te sfătuim să mergi pe culori puternice, în contrast cu o geacă sau un palton închise la culoare. La un palton negru, un fular roşu poate transforma o ţinută banală în una foarte cool. De asemenea, se poartă fularele şi şalurile supradimensionate.

Cum porţi mănuşile iarna asta

Mănuşile din piele rămân alegerea cea mai stilată, mai ales pentru ţinutele elegante. Dacă porţi un palton şic şi feminin, accesorizează-l cu o pereche de mănuşi din piele naturală sau ecologică.
La fel de mult se poartă mănuşile colorate, fie că sunt din piele sau tricotate. Multe dintre noi au ales pentru sezonul rece paltoane şi jachete închise la culoare pentru că sunt mult mai practice decât cele colorate. Aşa că e o idee bună să aduci o pată de culoare în ţinută cu ajutorul unor mănuşi roz, cum a făcut Michelle Obama.
Mănuşile se poartă doar atunci când sunt necesare. Totuşi, fie că mergeţi pe clasicele mănuşi din piele sau tricotate, trei sferturi sau desfăcute la capăt, o alegere cromatică vie şi în cazul lor poate da o pată de culoare unui palton închis sau, din contră, mergeţi la celălalt capăt al paletei cromatice când alegeţi să le combinaţi cu o ţinută mai deschisă. Contrastul îşi va face treaba mereu. Ideea de la început până la sfârşit rămâne aceeaşi: ne încălzim cu stil când vremea o cere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS