23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente controversate

Alimente controversate

Alimentele sănătoase sunt un subiect la modă în zilele noastre. Oamenii responsabili sunt interesaţi să consume alimente sănătoase şi, uneori, chiar încep şi un program de exerciţii fizice. Cu toate acestea, nu de puţine ori se întâmplă ca unii să cedeze tentaţiei şi să mănânce nesănătos. Site-ul sfatulpartinilor.ro prezintă o listă de alimente pe care cei mai mulţi dintre noi le considerăm sănătoase, dar care în realitate nu sunt deloc aşa.

Uleiurile vegetale, alimente sănătoase sau nu?
Cei mai mulţi dintre oameni consideră că grăsimea lichidă este cea mai sănătoasă şi de aceea se crede că uleiurile vegetale sunt sănătoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că provin din plante. Ceea ce uită mulţi oameni este faptul că şi untul poate deveni lichid, dacă este încălzit puţin. Uleiul folosit în restaurantele fast-food pentru prăjirea cartofilor este, de cele mai multe ori, ulei de palmier, un ulei saturat şi nesănătos. La temperatura camerei, este semisolid, dar, aşa cum ştim de la fizică, devine lichid când se încinge pentru prăjire şi nu este deloc sănătos.

Ce paste nu intră în categoria alimentelor sănătoase?
Există o mulţime de tipuri de paste, iar unele dintre acestea chiar sunt sănătoase. Pastele obişnuite, cum ar fi spaghetele, macaroanele, tăiţeii, conţin făină albă mixată cu apă şi ouă (deşi procentajul scăzut de ou nu contribuie prea mult la valoarea nutriţională a pastelor).

Pâinea albă nu este deloc un aliment sănătos
Acelaşi conţinut ca şi în cazul pastelor, doar că transformat în pâine. Probabil că mulţi oameni sunt conştienţi de acest lucru, însă există şi destul de multe persoane care cred că toate genurile de pâine le fac bine. Pâinea albă nu este bună.

Amestecul de supă
Acest amestec conţine multă sare. Din păcate, sarea este folosită excesiv în semipreparate şi în mâncărurile de tip fast-food. Iar sarea este un factor care contribuie la bolile de inimă. Organismul face eforturi mari să o elimine din corp. Rinichii sunt cei care se ocupă cu eliminarea sării din corp şi, cu cât consumaţi mai multă sare, cu atât tensiunea arterială creşte pentru a fi eliminată.

Ketchup
Ketchupul este unul dintre cele mai îndrăgite alimente, însă nu vă lăsaţi înşelat de acest lucru. În ciuda faptului că are în compoziţia sa licopen, un antioxidant excelent pentru scăderea riscului de a dezvolta cancer, ketchupul conţine mult zahăr (aproape 26% carbohidraţi conform Wikipedia), dar şi multă sare. În plus, cele mai multe tipuri de ketchup sunt procesate, astfel că nivelul licopenului este mult mai scăzut.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS