17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Arta“ studiilor inutile

„Arta“ studiilor inutile

Oricât ar părea de evidente anumite lucruri, oamenii de ştiinţă din toate colţurile lumii tot reuşesc să umple pagini întregi de cercetări pentru a demonstra că fumatul este periculos sau că sportul este benefic pentru sănătate, relatează repubblica.it

Revista Scientific American a realizat un clasament al studiilor ale căror concluzii erau mai mult decât previzibile şi fără cine ştie ce cercetări amănunţite. Pe primul loc se află un studiu la capătul căruia s-a demonstrat că un partener de încredere se va dovedi şi un tată de nădejde. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acele abilităţi care fac ca un bărbat să fie un bun partener de viaţă sunt aceleaşi abilităţi care sunt necesare pentru a construi o bună relaţie cu copiii. Printre principalele caracteristici se numără cooperarea şi comunicarea. „Descoperirea“ a fost publicată pe 6 decembrie în revista Personality and Social Psychology Bulletin.
Urmează în clasament un studiu dat publicităţii de revista Live Science şi a cărui concluzie ar fi că toată lumea îşi doreşte un partener de viaţă sexy. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un caracter bun şi generos nu este suficient, ceea ce continuă să predomine este preferinţa pentru un chip frumos şi o siluetă atrăgătoare. Iar această axiomă este valabilă atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, care în mod inconştient îşi doresc un partener atrăgător, potrivit studiului dat publicităţii în luna ianuarie. Ultima poziţie pe podium este ocupată de un studiu despre alcool, în mod special despre consumul în timpul zilei. Potrivit cercetătorilor, consumul de alcool înainte de ieşirea în bar, cu prietenii, contribuie la creşterea apetitului pentru băutură, iar cantitatea de alcool consumată va fi practic dublă. Concluzia studiului dat publicităţii de revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research a fost explicată de Florian Labhart, unul dintre coordonatori: „Această practică este un model de consum care riscă să îi facă pe oameni să consume o cantitate dublă de alcool“.

Concluzii previzibile

Pe locul patru se află un studiu care a demonstrat că persoanele cu mai multă experienţă sunt capabile să ia cele mai bune decizii. Studiul dat publicităţii în luna decembrie în revista Organizational Decision Making and Human Decision Processes a relevat faptul că persoanele cu mai multă experienţă într-un anumit domeniu sunt mai pricepute să dea sfaturi şi recomandări decât persoanele aflate la început de drum. Încredinţarea de arme unor indivizi instabili din punct de vedere psihic reprezintă un pericol extrem de mare. Acest studiu se află pe locul cinci în clasament. Această legătură a fost stabilită de cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health. Subiecţii cei mai periculoşi sunt cei care au precedente de violenţă domestică, boli psihice, toxico-dependenţii şi persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 21 de ani. Pe locul şase în clasament se află un studiu care demonstrează faptul că sportul este benefic pentru sănătatea fizică şi mentală. Studiul dat publicităţii de revista Psychological Science Clinical a demonstrat faptul că exerciţiile sportive sunt benefice pentru trup şi suflet. În plus, adolescenţii care fac sport sunt mai puţin predispuşi să sufere de probleme mentale, precum depresia sau stări de anxietate. Dacă simţiţi că sunteţi pe punctul de a suferi un infarct, sunaţi la 112, medicii vă pot salva viaţa. Cei care mai au dubii pot consulta studiul prezentat la Acute Cardiac Care Congress. Potrivit cercetătorilor, doar 29% dintre pacienţii turci care au suferit un infarct au sunat la Salvare, în ciuda faptului că acest serviciu este gratuit. Dacă luaţi un taxi sau mergeţi cu maşina dumneavoastră, riscaţi ca tratamentul medical să fie tardiv. Studiul menţionat ocupă locul şapte în clasament, el fiind urmat de o cercetare cu privire la iubirea adolescentină. Din câte se pare, anumite stereotipuri despre adolescenţi nu sunt adevărate. Cercetătorii au demonstrat că băieţii sunt cei care ar fi mai interesaţi de o relaţie platonică cu fetele. Studiul publicat de Live Science a mai relevat faptul că prietenia dintre o fată şi un băiat „poate avea succes“. Urmează în clasament nelipsitul studiu despre fumatul de marijuana care poate produce confuzie mentală. Dacă nu ştiaţi, consumul de marijuana poate produce confuzie în creierul unui adolescent. Dacă mai aveţi vreun dubiu, condusul în stare de ebrietate nu este sigur. Potrivit cercetătorilor, o persoană în stare de ebrietate riscă să fie implicată într-un accident mortal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS