8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMisterele sindromului premenstrual

Misterele sindromului premenstrual

Sindromul premenstrual este tradus printr-o schimbare a stării de spirit, pofte bizare sau stări de nervozitate ce sunt experimentate cu câteva zile înainte de apariția menstruației. Această stare emoțională fragilă de dinainte de mentruaţie începe să fie pusă sub semnul întrebării după ce un studiu realizat în Canada anunță că Sindromul premenstrual (SPM) are mai multe necunoscute decât se credea.
Nu s-au făcut prea multe studii care să stabilească existența sindromului premenstrual. Dr. Sarah Romans și alte opt colege cercetătoare de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Toronto au dat publicității recent un studiu care a avut ca temă acest sindrom. În cadrul studiului au fost urmărite mai multe date clinice din alte 11 studii, însă, potrivit cercetătoarelor, nu s-a putut determina existența unei legături directe între menstruație și schimbarea în sens negativ a dispoziției. „Nu spunem că simptomele sindromului premenstrual nu sunt reale și foarte des întâlnite, însă acestea par a fi atribuite pe nedrept ciclului menstrual. Sindromul premenstrual a fost luat ca atare și nu s-au mai făcut studii pentru a se stabili cu exactitate acest lucru“, a spus dr. Sarah Romans. Potrivit acesteia, se poate vorbi despre o tulburare disforică premenstruală, care apare în a două jumătate a ciclului menstrual, însă această tulburare trebuie cercetată îndeaproape pentru se a elimina miturile și alte informații împământenite greșit.
Nu doar menstruația ar trebui luată în calcul când ne referim la sindromul premenstrual.
Dr. Romans este de părere că nu numai menstruația influențează dispoziția femeilor, ci ar trebui luate în calcul și alte variabile de ordin social sau starea de sănătate. „Atunci când despre o femeie se spune că suferă de sindromul premenstrual ar trebui luate în calcul și întrebări de genul: Este o femeie sănătoasă? Este femeia supusă unui nivel ridicat de stres? Se bucură femeia de un suport social adecvat pentru problemele pe care le are? Aș merge mai departe și aș spune că femeii i se acordă credit înainte de menstruație și i se acceptă anumite stări de spirit, însă după aceea nimeni nu se mai gândește că poate are o problemă reală și așteaptă de la ea să fie în formă“, a adăugat dr. Sarah Romans.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS