5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele unui ten perfect

Secretele unui ten perfect

Ne petrecem ore întregi din viaţă în magazinele de cosmetice sau lângă rafturile cu produse de îngrijire, cântărind, comparând, citind etichete, încercând să ne hotărâm care produs e cel cu efect magic pentru a avea un ten perfect: neted, strălucitor, veşnic tânăr. Însă, dermatologii spun că secretul pentru un ten perfect constă în respectarea câtorva reguli simple (şi ieftine!) de îngrijire.

Dermatologii susţin că momentul cel mai important pentru curăţarea feţei este înainte de culcare. Praful, mizeria poluării, bacteriile şi resturile de machiaj lăsate pe piele peste noapte pot irita tenul, înfunda porii şi declanşa erupţii acneice. Îndepărtaţi mizeria de peste zi cu o soluţie blândă pentru spălat faţa (dacă aţi ales gelul corect, ar trebui să vă simţiţi pielea plăcut întinsă până la 15 minute după spălare), care permite şi cremelor antiîmbătrânire să pătrundă mai adânc în piele, pentru rezultate mai bune. Deoarece pielea îşi reduce dramatic producţia de grăsime după vârsta de 40 de ani din cauza schimbărilor hormonale, spălarea feţei de două ori pe zi vă poate usca tenul şi accentua ridurile. Dacă faceţi parte din această categorie de vârstă, e de ajuns ca dimineaţa să daţi pe faţă cu apa călduţă, fără a mai folosi alte produse.
În acelaşi timp, nimic nu e mai important ca folosirea zilnică a unei creme cu protecţie solară (ideală e una cu factor de protecţie 30), dacă vreţi să aveţi o piele tânără. Chiar şi 10 minute de expunere zilnică la radiaţiile ultraviolete care vă îmbătrânesc pot produce schimbări în structura pielii, care duc la riduri şi pete în doar 12 săptămâni. În cazul în care crema dumneavoastră hidratantă nu are şi ecran de protecţie solară cu factor 30, aveţi grijă să aplicați o cremă protectoare înainte de a vă da cu crema normală şi nu uitaţi că ultravioletele nu acţionează doar vara, ci tot timpul anului!
O altă regulă de aur pentru a avea un ten perfect este să învăţaţi să faceţi faţă stresului.
Cataclismele emoţionale vă pot face chipul să arate cu cinci ani mai bătrân decât vârsta dumneavoastră reală. Anxietatea permanentă creşte nivelul hormonului de stres numit cortizol, ceea ce duce la distrugerea colagenului din piele. În plus, declanşează un lanţ de reacţii care au ca efect cuperoza şi erupţiile acneice. Pentru a opri aceste procese distructive, mâncaţi alimente bogate în antioxidanţi, precum fructele de pădure, portocalele şi sparanghelul. Când vă simţiţi tensionată, medicii recomandă câteva minute de respiraţii adânci.

Schimbări de ritual

Schimbaţi un singur lucru în regimul dumneavoastră de îngrijire a tenului la fiecare jumătate de an sau la un an şi asta va declanşa îmbunătăţiri vizibile în textura şi elasticitatea pielii. Dermatologii spun că, dacă aplicaţi în mod constant aceleaşi produse zi de zi, după aproximativ un an pielea intră într-un ritm de întreţinere, în loc să îşi îmbunătăţească aspectul. Ca să o impulsionaţi mereu să se împrospăteze, înlocuiţi, de exemplu, de două ori pe săptămână, o cremă care conţine alfa-hidroxi acizi cu o cremă cu retinoizi, sau, dacă folosiţi deja o cremă cu retinol/retinoizi, înlocuiţi-o de două ori pe săptămână cu una tot cu retinoizi, dar mai puternică, de calitate farmaceutică, ce trebuie folosită cu atenţie, punând pe faţă doar o cantitate cât un bob de mazăre. Oricum ar fi, dacă folosiţi un produs antirid/antiîmbătrânire, aveţi grijă să fie unul cu retinol sau retinoizi. Cercetările arată că aceşti derivaţi ai vitaminei A accelerează reînnoirea celulelor şi creşterea nivelului de colagen, rezultatele fiind atenuarea până la dispariţie a ridurilor fine şi a petelor solare. Nu vă speriaţi dacă atunci când vă dați cu aceste creme pielea începe să se ia ca la măştile pentru peeling. Asta înseamnă că funcţionează şi vă îndepărtează straturile moarte de piele.

Mâncare şi sport

Acizii graşi Omega-3 din somon, seminţe de in, migdale, ton au efecte miraculoase asupra tenului, îmbunătăţind hidratarea organismului, ceea ce ajută şi pielea să se menţină elastică şi fermă. În schimb, grăsimile saturate din produsele lactate şi carne accentuează distrugerile provocate de radicalii liberi, ceea ce duce la o creştere a predispoziţiei spre îmbătrânire a pielii. Limitați consumul de grăsimi saturate la aproximativ 17 grame pe zi.
De asemenea, activitatea fizică regulată are efecte miraculoase asupra tenului. Studiile au arătat că femeile care fac sport în mod regulat au tenul mai ferm decât cele de aceeaşi vârstă şi cu acelaşi regim de îngrijire a pielii, dar care nu fac sport. Din câte se pare, mişcarea măreşte dramatic fluxul sanguin de la nivelul pielii, iar acesta aduce cu sine cantităţi crescute de oxigen şi nutrienţi necesari producţiei de colagen. Ca să vă menţineţi pielea fermă găsiţi-vă timp pentru cel puţin trei şedinţe a câte 30 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, care să vă pună sângele în mişcare.
Sfatulparintinlor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS