5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Pariuri pe Oscar

Pregătirile pentru cea de-a 84-a ediţie a ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din lumea cinematografiei, au intrat în linie dreaptă, relatează tgcom.it

Cu doar o săptămână înainte de mult aşteptata ceremonie de decernare a premiilor Oscar, casele de pariuri au ales deja favoriţii. Aceştia sunt Michel Hazanavicius şi capodopera sa, „Artistul“. Potrivit casei de pariuri Stanleybet, pelicula alb-negru este principala favorită pentru câştigarea trofeului pentru Cel mai bun film, cu o cotă de 1,25. De menţionat totuşi că „The Artist“ este o comedie, iar astfel de pelicule nu prea sunt premiate la Oscar. „Shakespeare in Love“ (1998) a fost ultimul film de acest gen care a reuşit să câştige o statuetă, iar înaintea lui, „Driving Miss Daisy“ (1989). În acelaşi timp, trebuie menţionat că „The Artist“ este primul film mut nominalizat la Oscar în ultimii… 83 de ani. „Wings“ (1927) este primul şi singurul film mut care a primit, în 1929, un premiu Oscar la categoria Cel mai bun film.

Favoriţii pariorilor

Michael Hazanavicius are cele mari şanse de a fi învingător la categoria Cel mai bun regizor, având o cotă de 1,60 şi devansându-l pe legendarul Martin Scorsese. „The Artist“ este urmat, în opinia specialiştilor de la casa de pariuri, de filmul „Descendenţii“, cu o cotă de 5,00, în timp ce producţia lui Scorsese, „Hugo Cabaret“, are o cotă de 11,00. Lucrurile se schimbă însă atunci când vine vorba de Cel mai bun actor, unde protagonistul peliculei „Artistul”, Jean Dujardin, ocupă a doua poziţie, cu o cotă de 2,80, după marele favorit, George Cloney, care ocupă prima treaptă, cu o cotă de 1,35. La categoria Cea mai bună actriţă, ca şi în cazul previziunilor pentru Globurile de Aur, Stanleybet mizează încă o dată pe prestaţia celebrei Meryl Streep din filmul „Doamna de fier“, acordându-i prima poziţie, cu o cotă de 1,45, urmată de protagonista din „Ajutorul“, cotată de Stanleybet cu 3,50.
De menţionat că Meryl Streep se poate lăuda cu un total de 15 nominalizări la Premiile Academiei Americane de Film şi două Oscaruri câştigate. O altă vedetă nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă este Glenn Close. Aceasta a fost nominalizată de şase ori la premiile Oscar, dar nu a reuşit să plece acasă, cel puţin până acum, cu vreo statuetă. De asemenea, trebuie spus că Meryl şi Glenn au mai concurat de două ori până acum pentru un Oscar la această categorie, în 1988 şi în 1989, ambele plecând acasă cu mâinile goale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS