5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe ce nu vă găsiţi jumătatea?

De ce nu vă găsiţi jumătatea?

Multe persoane singure care îşi doresc o relaţie se implică în situaţii care sunt din start sortite eşecului. În unele cazuri, acest comportament este involuntar, însă mulţi recunosc că aleg astfel de situaţii fără ieşire intenţionat, de teamă să nu ajungă să se implice prea mult şi să fie răniţi. Vă prezentăm câteva dintre obiceiurile care vă ţin în loc, împiedicându-vă să vă găsiţi un partener alături de care să fiţi fericit.
Primul pas greşit pe care îl face o persoană singură este să se „agaţe“ cu încăpăţânare de o relaţie încheiată. Este imposibil ca un bărbat sau o femeie să îşi găsească un partener potrivit atâta timp cât încă este obsedat de un „fost“. De foarte multe ori se întâmplă ca o persoană care nu poate să îşi uite fostul partener să nu lege o nouă relaţie, în momentul în care a găsit pe cineva, de teamă că aceasta i-ar putea compromite şansele de împăcare cu „fostul“.

Ţinta: o persoană „ocupată“

Un scenariu clasic pentru evitarea succesului în amor este să vă implicaţi într-o relaţie cu cineva care deja are un partener. Cine face aşa ceva nu are intenţia de a distruge relaţia, ci se gândeşte, în adâncul sufletului, că respectiva persoană îşi va părăsi actualul partener şi lucrurile se vor aşeza. Realitatea este însă alta: dacă ţintiţi o persoană deja „ocupată“, şansele ca relaţia să meargă sunt extrem de mici, chiar dacă există atracţie fizică sau compatibilitate.

„Toţi sunt la fel“

Multe persoane au tendinţa de a generaliza şi de a considera că „toţi bărbaţii sunt porci“ sau, în cazul domnilor, că „nici o femeie nu este suficient de bună“. Aceste idei apar în special după încheierea unei relaţii în care comportamentul celuilalt a fost nepotrivit, abuziv sau crud. În plus, ideea este alimentată şi de credinţa populară că toate persoanele care ar putea fi parteneri buni sunt deja „luate“.
Este vorba aici, de fapt, despre învăţarea prin „încercare şi eroare“. După ce aţi avut de-a face cu o persoană nepotrivită, probabil vă juraţi că nu veţi mai repeta greşeala, însă de multe ori exageraţi, considerând că nimeni nu este bun pentru dumneavoastră. Făcând această supoziţie, vă limitaţi semnificativ şansele de a găsi pe cineva, aşa că nu este de mirare că sunteţi singur.

Relaţiile la distanţă

De multe ori, relaţiile la distanţă nu au sorţi de izbândă nici atunci când partenerii se cunosc de mult timp şi, dintr-un motiv sau altul, sunt nevoiţi să locuiască în colţuri diferite ale lumii. Cu atât mai puţin funcţionează la distanţă relaţiile noi. Explicaţia este aceea că, atunci când se află „la început“, partenerii au nevoie să petreacă mult timp împreună pentru a se cunoaşte şi a se descoperi, lucruri care nu se pot întâmpla de la distanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS