12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Vara în birou

Mersul la serviciu în timpul verii se dovedeşte de multe ori o adevărată tortură. Deşi afară este soare, iar vitrinele magazinelor par şi mai ispititoare, cele mai multe dintre doamne sunt nevoite să se îmbrace în ţinute sobre pentru a merge la muncă.

În timpul verii, munca la birou devine pentru multe dintre doamne un adevărat chin şi din cauza ţinutelor sobre pe care sunt nevoite să le poarte. „Suferinţa“ este cu atât mai mare, cu cât, în acest sezon, vitrinele marilor magazine îşi ispitesc cumpărătoarele cu haine viu colorate. Şi, deşi în sinea lor visează la o ţinută de plajă sumară şi răcoroasă, multe doamne sunt nevoite să se consoleze cu îmbrăcămintea cerută de codul vestimentar valabil la birou. Pentru a veni în sprijinul cititoarelor sale, site-ul www.excite.it oferă câteva sfaturi, care vă pot fi de ajutor atunci când doriţi să alegeţi o ţinută elegantă, dar totuşi răcoroasă pentru zilele de vară. În cazul în care lucraţi într-un mediu formal, iar posibilitatea de a renunţa la sacou sau la bluzele în stil cache-coeur vi se pare un risc mult prea mare, staţi liniştite. Există alternative la fel de elegante. De exemplu, puteţi opta pentru o cămaşă albă din muselină sau batist moale, cu mânecile largi. Combinată cu o pereche de pantaloni capri de culoare maro sau muştar, cu sandale cu toc de 12 cm, aceasta se poate demonstra o ţinută elegantă şi mai ales uşoară. De asemenea, puteţi înlocui pantalonii cu o fustă creion. În cazul în care nu puteţi renunţa nici în ruptul capului la pantaloni, alegeţi o pereche evazată, pe care să o asortaţi cu o cămaşă romantică, de exemplu cu volane. Oricum, ideea este să optaţi pentru cămăşi cu mâneci lungi din materiale răcoroase şi naturale, asortate cu o pereche de pantofi simpli şi feminini. Aveţi însă mereu la îndemână un sacou pentru un client important, care soseşte pe neaşteptate la o întâlnire de ultim moment.

Ţinute „relaxate“

În cazul în care mediul dumneavoastră de lucru este mai destins, tentaţia de a merge la muncă în maiou, bermude şi şlapi este foarte mare. Însă, nu cedaţi, pentru că există pericolul să daţi nas în nas cu „şeful cel mare“, sosit într-o vizită neaşteptată, şi să vă surprindă în ţinută de plajă. Însă, dincolo de această situaţie, ţinuta de plajă nu este recomandată mai ales dacă lucraţi cu publicul, de exemplu la un ghişeu. Profitaţi de stilul lejer de la serviciu pentru ţinutele în culori vii, în vogă în această vară. Imprimeurile-vedetă ale acestui sezon sunt florile şi bulinele. În plus, acum mâneca scurtă nu mai este interzisă, iar cei mai recomandaţi sunt pantalonii lungi sau trei sferturi din materiale uşoare şi fustele până deasupra genunchelui.

De evitat

Pentru a evita să faceţi o figură penibilă, unele lucruri sunt absolut interzise. Un exemplu ar fi tricourile, cămăşile sau maiourile decoltate peste măsură sau care vă lasă cu abdomenul la vedere. Indiferent de vârstă şi de siluetă, aceste articole vestimentare sunt absolut interzise. De asemenea, lăsaţi în şifonier fusta mini şi hainele cu imprimeuri excesive, prea colorate, cu prea multe strasuri şi în general ţinutele prea încărcate. Nu în ultimul rând, evitaţi papucii, cu care aţi putea merge la plajă, sau şlapii. La final, site-ul italian oferă două sfaturi de „supravieţuire“. În multe birouri, aerul condiţionat nu răcoreşte, ci îngheaţă la propriu. În acest caz, nu ar strica să aveţi mereu la îndemână o jachetă sau un pulover, care vă vor fi de ajutor dacă aerul devine prea rece. Iar pentru zilele caniculare, puteţi lua la dumneavoastră ceva de schimb. O cămăşuţă asortată la ţinuta dumneavoastră vă va ajuta să treceţi cu bine peste eventualele neplăceri… inestetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU